Читај ми!

Oružani obračun migranata u Subotici, jedan stradao, sedmoro povređenih

U naselju Makova sedmica na periferiji Subotice jutros je došlo do oružanog obračuna među migrantima. Prema prvim informacijama, jedan migrant je podlegao povredama, a sedmoro je povređeno. Policija je saopštila da intenzivno radi na utvrđivanju svih okolnosti i identifikaciji aktera sukoba dve grupe migranata, kao i da među povređenima nema državljana Srbije, niti su bili neposredno ugroženi.

Povređeni migranti su zbrinuti u subotičkoj bolnici, a među njima je i 16-godišnja devojčica. Prema informacijama iz bolnice od 19 časova, migranti imaju teške telesne povrede, ali su stabilno, što uključuje i iransku devojčicu.

Do sukoba dve rivalske grupe migranata došlo je verovatno zbog svađe ko će švercovati migrente.

Policija je blokirala prilaze šumi gde se obračun dogodio.

Na licu mesta su jake snage Žandarmerije, a na mesto sukoba stigao je i ministar Aleksandar Vulin.

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić povodom incidenta rekao je da lokalno stanovništvo ovom prilikom nije bilo ugroženo i da nije zabrinut za bezbednost Subotičana.

Bakić je naglasio da će se bezbednost građana Subotice, posle ovog sukoba podići na viši nivo. 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova intenzivno rade na utvrđivanju svih okolnosti i identifikaciji aktera sukoba dve grupe migranata, koji se rano jutros dogodio u šumskom pojasu u blizini mađarske granice kod Subotice.

U skladu sa tim u Policijsku upravu u Subotici dovedeno je više migranata sa kojima će biti obavljeni razgovori kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog incidenta, navodi se u saopštenju subotičke policije.

U sukobu između dve grupe migranata, kako je za sada utvrđeno, povređeno je nekoliko osoba, dok je jedno smrtno stradalo. Među povređenima, kako se navodi,  nema srpskih državljana, niti su oni bili neposredno ugroženi.

Pripadnici Policijske uprave u Subotici i Žandarmerije su i dalje na terenu.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво