Nova vest
Tenis

Četvrtak, 30.06.2022.

21:00

Petra Martić za B92.net: Nikakva politička situacija ne može to da izbriše

Hrvatska teniserka Petra Martić je za B92.net govorila o promenama na Vimbldonu, tome šta bi mogla da pita Donu Vekić i podršci koju ima.

Izvor: Luka Nikolić

Autor: Luka Nikolić

Petra Martić za B92.net: Nikakva politička situacija ne može to da izbriše
Foto: Profimedia

Martićeva je odlično počela Vimbldon, pošto je u prva dva kola ostvarila isto toliko pobeda – i to obe maksimalnim rezultatom.

"Drago mi je što se stvari ne komplikuju na terenu. Mislim da sam dosta solidno odigrala danas, s obzirom da ne volim preterano njen tenis. Dosta nisko igra, dosta 'flat' udarce ima i mislim da joj trava dosta leži. Mislim da me je servis u ključnim trenucima, pogotovo u prvom setu, izvukao", počela je Martićeva za B92.net.

Naredni rival biće joj Amerikanka Džesika Pegula, koja je nedavno igrača četvrtfinale Rolan Garosa (izgubila od Švjontek), a u prva dva kola prošla Vekićevu i Dart.

"Ona igra dosta konstantno poslednje dve godine. Deveta je na svetu i mislim da to dovoljno govori o njenoj formi, ali treće kolo Grend slema – sve je otvoreno u svakom meču. Ja igram sve bolje, tako da mislim da će i to biti skroz dobar meč", priča Petra za naš portal i dodaje:

"Na prva dva turnira na kojima sam igrala pred ovo nisam igrala loše, ali su mi iskliznuli mečevi, pa me je to malo poljuljalo, ali taj meč prvog kola na Vimbldonu mi je bio veoma bitan da ga prođem. Da se ne oduži na dva dana, taman smo završile pred mrak, pa mi je danas bilo puno lakše mentalno, sa te strane. A igra raste što više igraš".

Pegula je u prvom kolu u tesna dva seta izbacila Petrinu sunarodnicu Donu Vekić, pa možda uz njenu pomoć dođe do nekog taktiziranja...

"Mogla bih da je pitam, ali tek sam sad završila a nisam ni znala da igram protiv nje, pošto ne gledam unapred, samo znam ko mi je u sledećem kolu, a i to tik pred meč. Dona je igrala dosta gust meč s njom, pogotovo u drugom setu, tako da bih joj mogla poslati poruku...".


Što se tiče Vimbldona, tridesetjednogodišnjakinja iz Splita je saglasna sa većinom kolega.

"Nema poena, igrači nisu tu, pretvorilo se u egzibiciju... Ali, kada dođeš tu i igraš Grend slem onda zaboraviš na te stvari. Vimbldon je posebno mesto za tenis, uvek će to i biti, bilo poena, nagradnog fonda ili ne. Kako god okreneš, nikakva politička situacija ne može taj osećaj izbrisati ili umanjiti".

I Petru smo, kao i Donu, pitali o podršci hrvatskih medija i javnosti za hrvatske tenisere i teniserke.

"Kod nas se živi za fudbal. To će uvek biti prva i najbitnija vest, bez obzira koliko uspešno ili neuspešno igrali. S tim se jednostavno pomiriš i radiš svoje".

Za kraj razgovora sa Petrom postavili smo joj jedan zadatak -- da osvoji Vimbldon.

Uz osmeh nam je odgovorila, ali nećemo otkriti šta.

Luka Nikolić (@luksie1)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

11 h

U fokusu

Vidi sve