Završena istraga o navodima da je Megan maltretirala osoblje palate

Bakingemska palata je saopštila da je završena jednogodišnja istraga po optužbama da je vojvotkinja od Saseksa Megan Markl maltretirala svoje osoblje pre nego što se preselila u Kaliforniju s princem Harijem, ali je odbila da iznese bilo kakve detalje izveštaja.

Život

Izvor: CDM

Četvrtak, 30.06.2022.

17:53

Završena istraga o navodima da je Megan maltretirala osoblje palate
Foto: Profimedia

Istraga je pokrenuta prošlog marta, nakon što je list Tajms objavio optužbe protiv Megan Markl sa tvrdnjama da je vojvotkinja maltretirala kraljevsko osoblje, prenosi Rojters.

Par je izdao saopštenje u kojem je demantovao optužbe, a u intervjuu sa Oprom Vinfri ubrzo nakon toga Megan je optužila palatu za “održavanje neistina”.

Majkl Stivens, koji nadgleda kraljevsku blagajnu, saopštio je da je privatno finansirana istraga, koju je sprovela nezavisna advokatska firma, sa ciljem da se ispitaju navodi optužbi i poboljša praksa u svim kraljevskim domaćinstvima.

“Istraga je završena i preporuke o našim politikama i procedurama su date, ali nećemo iznositi više detalja”, rekao je Stivens novinarima.

U izveštaju Tajmsa se navodi da je viši član osoblja Harija i Megan podneo žalbu u oktobru 2018, navodeći da je vojvotkinja maltretirala neke od svojih pomoćnika i da je princ pozvao svog zaposlenog da odustane od tog pitanja koje dalje nije napredovalo.

Palata je naredila istragu, uz saopštenje da je “veoma zabrinuta”, a svi oni koji su učestvovali, uključujući sadašnje i bivše članove osoblja, obavešteni su o njenom ishodu, navodi britanska agencija.

“Mislim da su ciljevi ispunjeni jer su pouke izvučene”, rekao je Rojtersu visoki kraljevski izvor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: