JKP "Beogradske elektrane": Potpisali smo ugovor sa „Elektrodistribucijom“, transformator koji je ispao na NBG je njihova nadležnost 1Foto: FoNet/Aleksandar Barda

U dispečerskom centru GSP-a kažu da su dve podstanice bez struje zbog čega su mreže koje napajaju trolejbuse, tramvaje i eko autobus bez napajanja. S tim u vezi oglasilo se JKP „Beogradske elektrane“, ukazujući da ovaj problem ne spada u njihovu nadležnost već „Elektrodistribucija“ treba da brine o njemu.

„Danas oko 15 časova, došlo je do ispada energetskog transformatora T3 koje se nalazi u krugu toplane ‘Novi Beograd'“, saopštili su.

Oni kažu da je Javno komunalno preduzeće „Beogradske elektrane“ pre nekoliko godina potpisalo ugovor sa „Elektrodistribucijom“ pa im je pomenuto postrojenje predato na održavanje.

„Prema ugovoru o iznajmljivanju JKP „Beogradske elektrane“ nisu u obavezi da održavaju ovo energetsko postrojenje. Nadležni iz „Beogradskih elektrana“ su danas u 12:30 sati obavestili Dispečerski centar „Elektrodistribucije“ da dolazi do pregrevanja trafoa, kako bi preduzeli neophodne mere“, naveli su u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari