Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:45, 30. 6. 2022.

| Društvo

Novi mobilijar na 15 lokacija na Staroj planini

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
zavojsko
Uređenje vidikovaca, izletišta i odmarališta; foto: M. Lj.

Na 15 poznatih turističkih lokaliteta, vidikovaca, staza i izletišta u budućem Nacionalnom parku Stara planina, Turistička organizacija Pirot postaviće mobilijare, a za to je iz budžeta izdvojeno skoro 4,8 miliona dinara, koliko će dobiti firma koja je taj posao dobila na tenderu.

Dok se i formalno čeka da Stara planina, poznata po bistrim planinskim potocima, autohtonim životinjskim vrstama, čistom vazduhu i snežnim planinskim vrhovima, postane Nacionalni park, Turistička organizacija Pirota krenuće u sređivanje nekih od najposećenih lokacija.

Slavinjsko grlo, veoma posećeni geomorfološki fenomen, tako će dobiti jedan senik i sto sa klupama, kao i tri drvena mosta na stazi ispred lokaliteta, kod vodenice i kod pećine. stara planina foto ljubomir filipov Uređenje izletiša; foto: JV / Ljubomir Filipov

U selu Pakleštica, na ulivu Visočice u Zavojsko jezero, takođe će se postaviti novi mobilijar, kao i u blizini nekoliko vodopada - Tupavice, Čungulja, Piljskog i vodopada Bukovački do.

Kod vodopada će se postaviti drveni rukohvati na stazi koja vodi ka njima, stolovi sa klupama, ali i ljuljaške i indijanski vigmami.

Mobilijar će se staviti i kod kraške uvale Ponor, kod planinarskog doma u selu Dojkinci, na stazi ka Arbinju kod istog sela, kao i ka vidikovcu Basarski kamen, odmaralištu Vrelo, na Sukovskom jezeru i Dag banjici.

Posao je dobila firma Stefan Križević PR Križeks, sa podizvođečem Stojković dizajn iz Pirota, a ceo posao je vredan skoro 4,8 miliona dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Жвалави пастир Шизоје

    10:08 // 30. 6. 2022.

    И ја да пофалим нешто.
    Ћу користим ти индијански вигмами док чувам стадо, нећу више да киснем или горим на сунце!

  • Nislija

    09:59 // 30. 6. 2022.

    Nije to za nase ljude. Bice djubre na sve strane!

    • Steva n

      12:54 // 30. 6. 2022.

      Pa valjda će se opametimo.

  • Aca

    09:09 // 30. 6. 2022.

    Lepo, samo se nadam da ce potrajati vise nego onaj na Trgu Kralja Aleksandar, koji je postavljen u jesen 2017. u saradnji Opstine Medijana i Zandarmerije i koji je prema Kocicevoj izjavi kostao 400.000 din. U maju ove godine sam poslao mejl JKP Medijani da bi trebalo da se popravi i vec sutradan pola mobilijara je nestalo kao i gumirana podloga, i jos uvek ga nema...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: