Najnovije vesti
Vesti Beograd
PIJAN VOZIO SKORO 150 NA SAT Dva vozača isključena iz saobraćaja na teritoriji Voždovca, prekoračili brzinu ČAK TRI PUTA

PIJAN VOZIO SKORO 150 NA SAT Dva vozača isključena iz saobraćaja na teritoriji Voždovca, prekoračili brzinu ČAK TRI PUTA

Dvojica vožača danas su isključeni iz saobraćaja, jer su vozili znatno brže od dozvoljenog na auto-putu na Voždovcu, a jedan od njih i pod dejstvom alkohola, saopštili su iz MUP-a.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
POKRIVALICA POLICIJA saobraćajna policija kontrola saobraćaj Foto: Z. Ilić / RAS Srbija
POKRIVALICA POLICIJA saobraćajna policija kontrola saobraćaj

Naime, saobraćajni policajci su noćas oko 2.20 sati zaustavili vozača (47) koji je upravljao putničkim vozilom "opel insignia" brzinom od 146,3 kilometara na čas na delu puta gde je ograničenje 80 kilometara na čas. Daljom kontrolom, ustanovljeno je da vozač nema propisno postavljenu registarsku tablicu na zadnjem delu vozila, a alkotestom je utvrđeno da je pod dejstvom alkohola, 1,68 promila.

Blic preporučuje

Pripadnici Uprave saobraćajne policije su takođe danas oko 14 sati, uređajem za merenje brzine detektovali automobil marke "BMW" kojim je upravljao muškarac (49). On je u tri navrata znatno prekoračio brzinu kretanja od dozvoljene.

Prvim merenjem brzine, ustanovljeno je da je na delu puta, gde je zbog radova ograničenje brzine privremeno 50 kilometara na čas, vozio 164,3 kilometara na čas. Nakon toga, na delu puta gde je ograničenje brzine 100 kilometara na čas, vozač je išao brzinom od čak 208,9 kilometara na čas, a nakon samo par minuta na delu gde je ograničenje 80, išao je brzinom od 199,7 kilometarana čas.

Vozač (47) zadržan je u službenim prostorijama policije, a protiv obojice će biti podnete krivične prijave.