Fejsbuk testira nove funkcije koje će olakšati diskusije

Kompanija Meta je najavila nekoliko novih funkcija, koje se testiraju na Fejsbuku.
Fejsbuk testira nove funkcije koje će olakšati diskusije
Foto: Pixabay
Te funkcije su dizajnirane, kako bi se povećalo angažovanje u različitim formatima, posebno kada su u pitanju istaknute grupe ljudi. U opticaju su dve mogućnosti, novo polje sa strane za Facebook Groups i mehanizam za kanal za veći fokus na diskusije.
Kada je u pitanju novo polje sa strane, u njemu će se nalaziti lista svih grupa kojih je korisnik član, kao i prateći sadržaj u njima koji još uvek niste videli. Takođe, moguće je zakačiti grupe, pronalaziti nove i kreirati sopstvene grupe.
Kanali su druga funkcija koja se testira. Radi se o manjim zajednicama u okviru grupa, kako bi korisnici mogli da imaju diskusije sa boljim fokusom. Ideja je da se omogući grupa, sa fokusom na jednu temu, a potom da se formiraju kanali sa različitim podtemama.
 
Kanali stižu u tri formata: chat, audio i feed. Prvi je namenjen razgovorima, drugi omogućava članovima da učestvuju u audio razgovorima, dok se feed ponaša kao grupa u okviru grupe, a prikazuje sadržaj sa odgovarajućim angažmanom.
 
Za sada nema informacija o tome kada će Meta okončati testiranje novih funkcija i omogućiti ih dostupnim svim korisnicima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija