Zastava SrbijeZastava Srbije foto BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC

Zastava Srbije skinuta je s jarbola na Trgu svetog Trojstva u hrvatskom gradu Požega, koja se nalazila među zastavama drugih zemalja festivala jednominutnog filma.

Lokalni portal požeški.hr objavio je video zapis skidanja zastave Srbije, uz komentar da je to učinio mladić koji je u ratu izgubio bliskog člana porodice.

Portal navodi i da je meštanima zasmetala zastava Srbije koju su danima morali da gledaju dok piju kafu, što je kod njih, kako se navodi, „izazvalo snažan revolt budući da je Požega izgubila brojne sinove i očeve u agresiji 1991. godine“.

Portparol Policijske uprave požeško-slavonske Siniša Jelić je za agenciju Hina rekao da policija postupa po dojavi o skidanju zastave, koju su dobili juče popodne.

Zamenik županice Požeško-slavonske županije iz reda srpske manjine Nikola Ivanović saopštio je da je zastava Srbije skinuta s jarbola iz špalira zastava učesnika ovog međunarodnog hrvatskog festivala i osudio taj čin.

On je pozvao pravosuđe i policiju da postupe na odgovarajući način kako se takvi i slični slučajevi ne bi ponavljali.

Na festivalu, koji je sinoć završen, učestvovalo je 60 filmova čiji su autori iz više zemalja širom sveta, a dva ostvarenja su iz Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari