Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Град Прокупље наградио одличне ђаке бесплатним летовањем у Црној Гори

rssBookmark and Share

Прокупље 29.06.2022. Јужна Србија Инфо

како кажу из локалне самоуправе, желећи да покаже колико брине о својим најмлађим суграђанима, Град Прокупље је ове године, обезбедио седмодневно летовање у Буљарицама за 240 основаца из четири градске и две сеоске школе. Прокупачким школарцима на мору ове године придружиће се и ученици из Основне школе „Светислав Мирковић Ненад“ у Малој Плани и „Вук Караџић“ у Житном Потоку.

Град Прокупље наградио одличне ђаке бесплатним летовањем у Црној Гори

Реч је о одличним ђацима, који су остварили запажене резултате на такмичењима и деци из социјално угрожених породица.

-Прва смена од 89 ђака је већ стигла на море јуче и боравиће до 5. јула. Друга смена од 87 основаца боравиће у Буљарицама од 5. до 12. јула, а трећа, коју чине 64 осмака летоваће у августу месецу, од 10. до 17. августа, због обавеза које имају за упис у средњу школу, рекли су у прокупачкој локалној самоуправи.

Деца су отпутовала у пратњи наставника, а у оквиру седмодневног летовања, на мору имаће и различите спортске активности у реновираном прокупачком кампу.

У локалној самоуправи истичу да је овакав вид подршке и награђивања, подстрек за сву другу деца, која ће се следећи пут наћи на месту оних који су ове године награђени бесплатним летовањем. Као успомену на овогодишње дружење на мору, они су добили и мајице на поклон од Града Прокупља, а обећали су да неће изневерити поверење, које су им указали родитељи и наставници.

Ово је други пут да деца из прокупачких основних школа летују у Буљарицама о трошку Града Прокупља. Први пут је овакво летовање организовано 2018. године, а онда је прекинуто због пандемије корона вируса.


#   Прокупље   летовање   Црна Гора   локална самоуправа   одличан успех
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима