ĐERE – OPET SA DRUGE STRANE SPORTSKE SREĆE: Srbin poražen od Tabila na NEVEROVATAN NAČIN
Foto: AP

VIMBLDON

ĐERE – OPET SA DRUGE STRANE SPORTSKE SREĆE: Srbin poražen od Tabila na NEVEROVATAN NAČIN

Tenis -

U najdramatičnijem meču prvog kola Vimbldona, naš Laslo Đere poražen od Argentinca Tabila na skoro neverovatan način

Kako je moguće ne podeliti bol sa Laslom Đereom – koji je toliko puno puta u poslednje vreme bivao na korak do pobede protiv nekih od najvećih imena svetskog tenisa, a zatim gubio usled najneočekivanijih grešaka ili lose sportske sreće?

Današnji poraz protiv Argentinca Tabila (7:6 (9-7), 6:2, 1:6, 4:6, 7:6 (13-11)) – posle sustizanja zaostatka od 2-0 u setovima i 5:2 u završnom setu – i konačnog gubitka prelomnog taj-brejka sa 13-11 posle neiskorišćene meč lopte i brojnih drugih prilika – svakog ljubitelja tenisa ostavlja bez reči. Naravno, ni Laslo nije bio u raspoloženju ni stanju da naširoko objašnjava razloge poraza u ovakvom neverovatnom meču prepunom dramatičnih obrta – pa čak i bizarnog slavlja Argentinca i rukovanja na mreži posle poena koji je “oko sokolovo” preinačilo u ponovno odigravanje završnog poena.

Vimbldon
foto: AELTC/Ben Solomon

“Šta da kažem… S…nje”, jedva je do reči dolazio Laslo posle ovog dramatičnog poraza u prvom kolu Vimbldona.

„Bilo je dobro, bilo je i loše. Nisam krenuo loše, imao sam neke brejk prilike koje nisam iskoristio u prvom setu – dok je on uglavnom odigravao dobro u tim trenucima. Tokom drugog seta nisam bio baš “u terenu”, da bih onda polako počeo sve bolje i bolje da igram, bolje da riterniram i... Eto, peti set, ne znam šta bih rekao za peti set“, kaže Đere, i ponavlja “onu” reč kojom je i otvorio razgovor sa našim medijima.

Na konstataciju da je bio na poen do pobede, Laslo odgovara: “Bio sam, i šta više da kažem u vezi sa tim osim – da sam bio…“

Laslo Đere
foto: EPA/YOAN VALAT

Očigledno nevoljan da više govori, Laslo je kratko prokomentarisao planove za nastavak sezone: “Ne mogu sada da kažem ništa detaljnije na tu temu. Što se narednih turnira tiče, verovatno ću igrati Baštad - kao i preostale turnire na šljaci – a onda ću iči za Ameriku”, zaključio je Đere.

Šta bismo dali da ovaj simpatični momak iz Sente, veliki borac i na terenu i u životu – prekine ovaj ukleti niz sportskog baksuzluka i napokon krene da ubire zaslužene plodove predanog rada u poslednje vreme? Glavu gore i snažno napred u nove izazove, Laci – jer će se predani rad sigurno nagraditi jednog dana, i to mnogo pre nego što bi pomislili…

(Vuk Brajović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track