NA VIDOVDAN DRUGA PROVERA PARTIZANA, RIVAL SPARTAK IZ TRNAVE: Ivica Kralj branio za oba kluba, očekuje dobar meč!
Foto: Nemanja Nikolić

kurir u sloveniji

NA VIDOVDAN DRUGA PROVERA PARTIZANA, RIVAL SPARTAK IZ TRNAVE: Ivica Kralj branio za oba kluba, očekuje dobar meč!

Fudbal -

Proslavljeni golman karijeru završio u slovačkom klubu dok ga je vodio Vermezović, posle deceniju i po lepa sećanja na vreme provedeno u Spartaku!

Na pripremama u Sloveniji, fudbaleri Partizana će imati drugu proveru na Vidovdan, jer ih u utorak od 18 časova očekuje meč sa vicešampionom Slovačke Spartakom iz Trnave na terenu Aluminija u Kidričevu. U prvom testu sa prvakom Rumunije Klužom u Gornjoj Radgoni, crno-beli su poraženi minimalnim rezultatom (0:1), ali su ostavili dobar utisak.

Ivica Kralj
foto: Nemanja Nikolić

Proslavljeni golman i od kraja pretprošle godine direktor skauting službe Partizana Ivica Kralj, karijeru je završio upravo u Spartaku, gde se obreo dok je trener ekipe iz Trnave bio Vladimir Vedrmezović, bivši šef struke crno-belih.

- Tamo sam branio pred kraj karijere, a povukao sam se iz fudbala sa nepunih 36 godina, što je malo u današnje vreme za golmane. Vermezović je bio trener i završili smo u samom vrhu, ali nismo bili šampioni, tako da smo igrali u Kupu Uefa. Lepa je fudbalska sredina, imaju moderan stadion u sklopu velikog tržnog centra. Uz Slovan iz Bratislave, radi se o najboljem klubu u Slovačkoj. U Spartaku se od aktivnog igranja fudbala oprostio i čuveni Martin Škrtel, koji je dugo bio član Liverpula – rekao je za Kurir Ivica Kralj.

Dakle, Kralj je branio i za Partizan, ali i za njegovog narednog rivala, Spartak iz Trnave.

- I dalje sam u kontaktu sa dosta ljudi iz Spartaka, kao i sa bivšim saigračima, iako je prošlo već deceniju i po otkako sam branio za njih. Ipak, ostala su lepa sećanja. Igrali su nedavno u Evropi sa Crvenom zvezdom i ispali tek posle produžetaka. Biće to sigurno dobra provera za Partizan – uveren je Kralj.

Kraljevim angažovanjem za direktora, sauting sužba Partizana je znatno pojačana.

- Imamo desetak skauta, kao i skaute za omladinsku školu. Sve su to bivši treneri i igrači, koji stalno prate interesantne fudbalere za naš klub. Trudmo se da na vreme prepoznamo kvalitet neophodan za Partizan, od golmana do napadača. Za sada smo zadovoljni, ali trudićemo se da u narednom periodu budemo još bolji – zaključio je Ivica Kralj.

Kurir sport/ L. Delić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track