Vučića, nosača gajbi piva i potrčka sa Pala, nikada ne stavljajte u kontekst Đinđića: Ješić o izjavi Čanka da Rusi hoće da ubiju Vučića 1Foto: N1

Nemam običaj da verujem u teorije zavere te stoga apsolutno ne verujem da je neka “tajna” služba pa bilo to i FSB ubio premijera Srbije, Zorana Đnđića. Ta egomanija koja se baštini na Balkanu i ideja da smo baš mi centar sveta je generator gomile problema na ovim prostorima – kaže za Danas Goran Ješić, funkcioner Demokratske stranke, komentarišući izjavu predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine, Nenada Čanka, da Rusija planira ubistvo Vučića i rat na Balkanu.

Kako dodaje, jasno je ko i kako i za čiji interes je ubio premijera Srbije, kao i kako je okončano i pravosudno završeno, a u čijem interesu je potpuno jasno, i kao što svi znamo, a naročito Nenad Čanak – to nije Rusija.

– Stavljanje u bilo kom kontekstu Zorana Đinđića i Aleksandra Vučića u istu ravan je u najmanju ruku vrlo, vrlo nepristojno. Aleksandar Vučić je sve ono protiv čega se Zoran Đinđić borio ceo svoj život i politika koju je eksplicitno zastupao Vučić je između ostalog streljala Đinđića. Sa druge strane, Vučiću stiže na naplatu glumatanje svetskog lidera, koketiranje sa “prijateljem” Vladimirom Putinom, a sa sa druge strane, egzistencijalna politika sa Evropskom unijom i CEFTOM. Došlo je vreme da se stvari moraju postaviti na svoje mesto. Zločince nazvati zločincima, agresore agresorom, ubice pravim imenom i postaviti se prema tome – smatra sagovornik Danasa.

Prema njegovim rečima, najveći problem je u tome što “kada su u naše ime to radili po Balkanu to je mlađani Aleksandar Vučić zdušno podržavao”.

– Tako da čoveka čiji je politički otac ratni zločinac a on sam nosač gajbi piva i potrčko sa Pala nikada ne stavljate u kontekst Zorana Đinđiča. To Nenad Čanak jako dobro zna a zašto piše i govori van svog uverenja je pitanje za njega – zaključuje Goran Ješić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari