Najnovije vesti
Vesti Politika
Mali: Prisluškivanje Vučića nedopustivo, verujem će državne institucije uraditi svoj posao kako bi se ova afera završila i ostala iza nas

Mali: Prisluškivanje Vučića nedopustivo, verujem će državne institucije uraditi svoj posao kako bi se ova afera završila i ostala iza nas

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je večeras da je prisluškivanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića nedopustivo i poručio da veruje da će državne institucije uraditi svoj posao kako bi se "ova afera završila i ostala iza nas".

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Hit Tvit Siniša Mali Foto: TV Pink / screenshot
Hit Tvit Siniša Mali

Mali je u emisiji "Hit tvit" na TV Pink, na pitanje da li članovi vlade pričaju međusobno i da li postoje razlike u ophođenju nakon što su ministar odbrane Nebojša Stefanović i bivša državna sekretarka MUP-a Dijana Hrkalović dali izjave u Sektoru unutrašnje kontrole MUP-a posle optužbi Hrkalović da je Stefanović prisluškivao Vučića, rekao da nije siguran da bilo ko poseduje sve informacije da bi mogao sa sigurnošću da zauzme stav.

Blic preporučuje

Upitan da li mu je ponekad neprijatno da prisustvuje sednicama vlade posle ovakvih priča, on je rekao da nije važno kako se on oseća, već da je najvažnije da se ova stvar istera do kraja.

Nebojša Stefanović i Dijana Hrkalović
Foto: Zoran Ilić, Tanjug/ Sava Radovanović / Ringier
Nebojša Stefanović i Dijana Hrkalović

- S jedne strane, imate teške optužbe s obe strane, svašta smo čuli proteklih par dana i mislim da je dobro da su oboje dali izjave u policiji u petak i ono što je predsednik rekao, mislim da je veoma važno da ostavimo državne institucije da odrade svoj posao do kraja - rekao je Mali.

Kada je prisluškivanje u pitanju, Mali je podsetio da je Vučić potvrdio da ima transkripte prisluškivanih razgovora.

- To je nedopustivo. To nije smelo da se desi, pogotovo ne osobi koja ima toliko poverenje građana i koja se sa toliko ljubavi i posvećenosti bori za Srbiju. To je moje lično mišljenje. Smatram i verujem da će državne instiutucije svoj posao da odrade do kraja da se ova afera završi i na neki način ostane iza nas- naveo je Mali.

Upitan kako vidi činjenicu da je deo medija prisluškivanje stavio u drugi plan i izvlači pikanterije o odnosu Stefanovića i Hrkalović, Mali je rekao da nije tu da se bavi onim što piše štampa i istakao da je ovo ozbiljna tema, koja nije za šalu.