U ponedeljak otvaranje rekonstruisanog graničnog prelaza između Srbije i BiH

Rekonstruisani granični prelaz Kotroman između Srbije i Bosne i Hercegovine, biće otvoren u ponedeljak, 27. juna, najavljeno je iz Ministarstva finansija.
U ponedeljak otvaranje rekonstruisanog graničnog prelaza između Srbije i BiH
Foto: 021.rs (Ilustracija)
U okviru novog graničnog prelaza nalaze se po tri saobraćajne trake na ulazu i izlazu iz Srbije, što će, kako se očekuje, značajno ubrzati putnički promet, ali i promet robe.
Iz Ministarstva finansija navode da je novi granični prelaz Kotroman izgrađen u skladu sa najvišim standardima i da sadrži sve što je neophodno za nesmetano funkcionisanje putničkog prometa i efikasan rad graničnih službi.
Osim unapređenja putničkog saobraćaja, očekuje se i poboljšanje kvaliteta teretnog saobraćaja, jer će kamioni imati na raspolaganju i teretni terminal, ali i preko potrebnu kolsku vagu na ulazu u zemlju.
 
Očekuje se takođe da će zahvaljujući rekonstrukciji ovog prelaza, putovanje turistima biti znatno lakše kao i da će biti popravljen kvalitet života lokalnog stanovništva te da će carina i policija imati bolje uslove za rad.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija