Najnovije vesti
Vesti Novi Sad
"Humanitarni ponedeljak" za Ivana Davidovića

"Humanitarni ponedeljak" za Ivana Davidovića

Akcija "Humanitarni ponedeljak" sutra će biti namenjena Ivanu Davidoviću. Tog dana, ulaz na plažu se neće naplaćivati, a kartu će zameniti dobrovoljni prilozi posetilaca u skladu sa njihovim finansijskim mogućnostima. Kutije u koje će građani moći da prilože pomoć biće postavljene uz kapije Štranda od 8 do 19 časova.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Ivan Davidović Foto: JKP "Gradsko zelenilo" Novi Sad / Ustupljene fotografije
Ivan Davidović

Ivan boluje od autizma, slabo govori i zbog toga mu je odlazak kod defektologa i logopeda neophodan, kako bi se razvio na tom polju. Pored problema sa govorom, socijalno okruženje Ivanu stvara neki drugi svet koji on mora da savlada.

Nerazumevanje okruženja, socijalnih normi i običaji Ivanu su prepreka za savladavanje "običnih" stvari. Novac koji će se prikupljati potreban je za defektološke i logopedske tretmane, takođe intenzivnije stimulativne terapije hipoterapije i neuro fid bek terapije.

- U akciji prikupljanja sredstava za lečenje Gabrić Aleksandra prikupljeno je 222.990 dinara. Ovim putem obaveštavamo sugrađane, koji imaju potrebe za ovakvom vrstom pomoći, da svoje zahteve mogu doneti na glavnu blagajnu Štranda - navode iz "Gradskog zelenila".