Nova vest
Fudbal

Subota, 25.06.2022.

14:55

Čeferin: Radnici u fabrikama treba da se bune, a ne Klop

Predsednik UEFA Aleksandar Čeferin u intervjuu za italijanski Gazeta delo sport odgovorio je trenerima Jirgenu Klopu i Pepu Gvardioli.

Izvor: B92

Autor:B92

Čeferin: Radnici u fabrikama treba da se bune, a ne Klop
Foto: Profimedia/Gonzales Pho

Oni su se prethodno žalili na preveliki broj mečeva u sezoni.

Čeferin je istakao da bi radnici u fabrikama koji rade za platu od 1.000 evra mogli da se bune, ali ne i treneri Liverpula i Mančester sitija.

"Klubovi su tražili deset utakmica u Ligi šampiona, biće ih osam, pravi broj. Lige s 18 timova bile bi korisnije, ali predsednici klubova se ne slažu. Trebalo bi da shvate da su dva nacionalna kupa previše. Klop i Gvardiola se bune? Lako je uvek napadati FIFA i UEFA, ali situacija je jasna. Ako igraš manje, plate se smanjuju. Ako bi neko trebalo da se žali, to su radnici u fabrikama koji zarađuju hiljadu evra mesečno", izjavio je Čeferin.

Prvi čovek UEFA osvrnuo se i na propali projekat Superlige i odnos sa predsednikom Juventusa Andreom Anjelijem, čijoj je ćerki bio kum na krštenju.

Međutim, odnosi između njih dvojice zahladneli su kada je Anjeli uz predsednika Real Madrida Florentina Pereza pokušao da formira Superligu klubova koja bi bila nezavisna od UEFA.

"S Anelijem nemam nikakav odnos. S Perezom sam se sreo u Parizu i poštovao protokol, čestitao sam mu na osvojenoj Ligi šampiona. Ne mogu da očekuju da će UEFA biti moje vlasništvo. UEFA nije monopol i svi su slobodni da odluče da li će biti u njoj. Mogu da učestvuju u našim kupovima ili da organizuju svoje, ali onda je logično da ne igraju u našim, zar ne? Kakva god bila odluka suda, ništa se ne menja. Projekat je mrtav jer niko ne želi da učestvuje. Vidim samo tri čoveka koja su besna na sve, ali sada je sve gotovo", istakao je Čeferin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve