ZELENSKI: Vratićemo sve gradove, uključujući Severodonjeck! Pobeda je već na vidiku
Foto: Printscreen/Facebook

rat u ukrajini

ZELENSKI: Vratićemo sve gradove, uključujući Severodonjeck! Pobeda je već na vidiku

Planeta -

Ukrajina će vratiti sve gradove koje je izgubila u sukobu sa Rusijom, uključujući Severodonjeck, rekao je večeras ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski.

Zelenski je rekao da je 45 ruskih projektila i raketa pogodilo Ukrajinu u protekla 24 sata, što je opisao kao "ciničan pokušaj slamanja duha njegovog naroda".

Danas se obeležava peti mesec rata punog razmera. Okupatori su hteli da zauzmu veći deo naše zemlje petog dana, ali su morali da naprave takvu raketnu predstavu petog meseca, što ne menja ništa strateški za Rusiju.

Ovo je takva faza rata – moralno teška, emocionalno teška. Kada znamo da neprijatelj neće uspeti, kada shvatimo da ćemo i dalje moći da odbranimo svoju državu, ali ne osećamo vremenske granice ovoga, ne osećamo koliko će još udara, gubitaka, napora biti pre toga. vidimo da je pobeda već na vidiku, poručio je Zelenski

Gradonačelnik Severodonjecka Oleksandr Strjuk ranije danas je saopštio da su ruske snage u potpunosti zauzele taj grad.

Kasnije je i ukrajinska vojska potvrdila da su se njene snage povukle iz Severodonjecka.

Portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov saopštio je da su Severodonjeck i cela teritorija industrijske zone hemijske fabrike Azot pod kontrolom snaga samoproglašene Luganske Narodne Republike (LNR).

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track