Četvrtak, 04.09.2008.

10:39

Odloženo suđenje za preteće plakate

Početak suđenja Vladici Simonoviću koji se tereti zbog pretnji Borisu Tadiću i Božidaru Đeliću odložen je za 30. oktobar.

Izvor: Beta

Default images

Kako je rekao portparol Četvrtog opštinskog suda Zoran Tejić, Simonovićev advokat, koji se danas nije pojavio na zakazanom glavnom pretresu, tražio je odlaganje jer je imao ranije zakazanu sednicu pred Većem Okružnog suda.

Tejić je kazao i da je predsednik organizacije "Familija srpskih navijača" došao na suđenje i naveo da će se 30. oktobra održati glavni pretres bez ozbira da li se branilac okrivljenog pojavi ili ne.

Simonoviću će se suditi kao predsedniku organizacije koja se tereti da je 2. maja, nakon potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa EU, oblepila Beograd plakatima sa fotografijama predsednika Srbije Tadića i potpredsednika Vlade Đelića na kojima je pisalo "državni neprijatelj".

Za to krivično delo zaprećena je kazna do tri godine zatvora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: