Otvoren 18. Poljoprivredni sajam u Sjenici

0
1778

U prisustvu brojnih gostiju otvoren je 18. Poljoprivredni sajam u Sjenici uz predstavnike Zadružnog saveza Srbije na čelu sa Nikolom Mihajlovićem i Marijanom Jovanović, Poljoprivredno-stručne službe iz Novog Pazara, predstavnike SEDA-e, kao i stručne komisije.

Zadovoljstvo mi je da konstatujem a vjerujem da je to nepodijeljeno mišljenje svih vas koji dugo učestvujete i izlažete na ovom sajmu da je posjećen više nego ikada i da nikada više izlagača i kvalitetne stoke nije bilo. Zbog toga izražavam i posebno zadovoljstvo, kaže Munib Mujagić predsjednik Opštine Sjenica.

Komisija je prvog dana ocjenjivala domaćine s najboljim ovcama i uzgajivače ovnova.

To je jedan od kriterija, masovnost robne proizvodnje. Značajna sredstva država izdvaja za robnu proizvodnju tako da su oni za nas kao Komisiju imali malu prednost ako su imali kvalitetna grla. To nije jedini preduslov da neko ima 500 grla i bude najbolji. I od tih 500 mora imati kvalitetnu kolekciju, istakao je prof.dr. Cvijan Mekić predsjednik stručnog žirija.

Želja je Opštine, ističe predsjednik Mujagić, promocija vrijednosti ovog kraja. Iznio je i statistički podatak da više od 50 posto ljudi na teritoriji Opštine Sjenica živi od poljoprivredne proizvodnje koja je i osnovna djelatnost. Osnovni je zadatak učiniti da bavljenje poljoprivredom, prije svega stočarstvom bude što je moguće bolje i kvalitetnije.

(SANA)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.