Najnovije vesti
Vesti Hronika
NA PREVARU PRISVOJILI VIŠE OD 122 MILIONA DINARA Pogledajte veliku akciju hapšenja osumnjičenih za pranje novca (VIDEO)

NA PREVARU PRISVOJILI VIŠE OD 122 MILIONA DINARA Pogledajte veliku akciju hapšenja osumnjičenih za pranje novca (VIDEO)

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su tri osobe zbog sumnje da su malverzacijama protivpravno prisvojile više od 122 miliona dinara.

Slušaj vest
0:00/ 0:00

Uhapšeni su članovi grupe Z. B. (1979) iz Beograda, D. K. (1969) iz Kragujevca i Ž. Z. (1972) iz Doboja zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, zloupotreba položaja odgovornog lica i pranje novca.

Takođe, krivična prijava biće podneta i protiv pedesetdvogodišnjeg muškarca iz Kraljeva, osumnjičenog za krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica u pomaganju.

Sumnja se da je Z. B., 2008. godine organizovao grupu, čiji su pripadnici bili D. K. i Ž. Z., da bi potom pronalazili pogodne nepokretnosti, koje su prisvajali na osnovu falsifikovane dokumentacije.

Na taj način oni su, kako se sumnja, prisvojili četiri poslovna prostora u vlasništvu PD „Varteks“, Varaždin, Hrvatska, JP „Resavica“, Despotovac i PD „Ferimport“, Beograd, čime su stekli protivpravnu imovinsku korist od oko 119.770.000 dinara.

Pedesetdvogodišnji muškarac, odgovorno lice PD „Sleep Shop“ d.o.o. Kraljevo, tereti se da je članovima grupe ustupio pečat i dokumentaciju tog privrednog društva kako bi oni postali faktički vlasnici dva poslovna prostora u Beogradu i Šidu, saopštio je MUP.

Takođe, sumnja se da su Z. B. i pripadnici njegove grupe D. K. i Ž. Z., od 1. oktobra 2021. do 1. marta 2022. godine, na osnovu falsifikovane dokumentacije neovlašćeno izdavali pet poslovnih prostora u vlasništvu PD „Varteks“ koji se nalaze na teritoriji Beograda, Vranja i Priboja i na taj način prisvojili 3.078.978 dinara.

Z. B., D. K. i Ž. Z. određeno je zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.