Bandović: Živimo u policijskoj državi jer prisluškuju ogroman broj građana i presreću mejlove

Ne treba gajiti iluzije, mi već živimo u policijskoj državi, jer se prisluškuje ogroman broj građana, presretanja elektronske komunikacije su česta, a nadzor se usavršava.
Bandović: Živimo u policijskoj državi jer prisluškuju ogroman broj građana i presreću mejlove
Foto: Pixabay
To je za NIN izjavio direktor Beogradskog centra za bezbednosnu politiku Igor Bandović.
On je istakao da bi eventualno usvajanje zakona o policiji, koji je prošle godine povučen posle reakcija javnosti, pre svega civilnog društva, samo ozvaničio nešto što se u velikoj meri već praktikuje.
"Verujem da će snaga pritiska diktirati opredeljenje Aleksandra Vučića, da li će krenuti Erdoganovim putem - ili putem odbrane režima, kako je bio sa Grueveskim, ili pak putem obračuna ka spolja, kao što je slučaj sa Orbanom", naveo je Bandović.
 
Upitan o intervjuu nekadašnje državne sekretarke u MUP Dijane Hrkalović, Bandović je rekao da to vidi kao nastavak spletki na dvoru čiji su pojedini vladari sa organizovanim kriminalnim grupama "srasli kao nokat i meso".
 
Svi ti moćnici se jednoglasno kralju zaklinju na vernost, a međusobno vode britalne bitke i borbe za preživljavanje i pozicije, ocenio je on.
 
"Ne vidim da su afere koje se vezuju za Nebojšu Stefanovića uticale na njegov rad. Kao ministar odbrane ima vrlo važne, delikatne zadatke koje sigurno ne radi na sopstvenu inicijativu", smatra Bandović koji ukazuje da pojedince u Srbiji lično prijatelstvo sa Aleksandrom Vučićem kvalifikuje da rukovode ministarstvima sile i službama bezbednosti.
 
Na pitanje da li se Vučić prevario, dajući Stefanoviću tolika ovlašćenja, Bandović je rekao da bi Srpska napredna stranka teško preživela njihov sukob u slučaju sa se Vučić prevario.
 
"Na delu je očigledno sistem ucenjivanja, nagovaranja i deljenja tantijema koji se eventualni unutrašnji protivnici i nezadovoljni nekako umire, iako nezadovoljstvo tinja na lokalnom, pokrajinskom i centralnom nivou", rekao je Bandović. 
  • S56

    23.06.2022 19:31
    Očigledno
    1984 je sinonim za 2022.
  • Banderaš

    23.06.2022 17:22
    MI6,CIA,Udba,GRU
    Mogu da me prisluškuju svakoga jutra oko 06h do 06,30h i vikendom,a mogu i da pomirišu moje mailove koje šaljem preko: geberitšolja.com.
  • V

    23.06.2022 16:45
    @Kosta
    U pravu ste zaista! A sada je sve postalo javno!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.