23. jun  2022. 12.20  →  13.22 | Izvor: Tanjug, RTV (Milena Madžgalj)

Novi Sad je bezbedan grad, tako će biti i za vreme Egzita

NOVI SAD -

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i novi vršilac dužnosti načelnika Policijske uprave u Novom Sadu Goran Radonjić održali su sastanak na kome je razmatrana aktuelna bezbednosna situacija u Novom Sadu, kao i modaliteti za jačanje saradnje policijske uprave sa lokalnom samoupravom radi unapređenja bezbednosti i zaštite građana Novog Sada, posebno imajući u vidu da je Novi Sad Evropska prestonica kulture, te da se u sklopu promocije očekuju brojne manifestacije i događaji sa velikim brojem posetilaca, a, takođe, i zbog toga što je Novi Sad tradicionalno domaćin jednog od najvećih i najposećenijih muzičkih festivala u Evropi „Egzita“.

video icon

 

Gradonačelnik Miloš Vučević istakao je da su bezbednost i sigurnost građana Novog Sada jako važni i dodao da će Grad nastaviti da pruža punu podršku policijskoj upravi, te da je dolaskom ministra policije Vulina na čelo Ministarstva, saradnja policije sa lokalnim samoupravama još efikasnija i bolja.

vulin, vucevic, radonjic,

"Čestitam Goranu Radonjiću na imenovanju na mesto v. d. načelnika Policijske uprave u Novom Sadu. Naš zajednički prioritet je da Novi Sad bude bezbedan grad i zato Grad pruža apsolutnu i kontinuiranu podršku Policijskoj upravi. Verujem da će novoimenovani načelnik rukovoditi upravom na najbolji mogući način, a Grad će nastaviti da bude veran partner", istakao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

aleksandar, vulin, milos, vucevic,

„Novi Sad je bezbedan grad. Policija će učiniti sve da na predstojećim događajima i dešavanjima širom Novog Sada i građani ovog grada i posetioci manifestacija i koncerata budu bezbedni i sigurni. Od v.d. načeknika Radonjića očekujem maksimalno angažovanje i efikasnost “, poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

vučević, i, radonjić

"Policija je prethodne godine marljivim, efikasnim i posvećenim radom učinila da „Egzit“ festival bude jedan od najbezbednijih muzičkih festivala u Evropi i nema razloga da tako ne bude i ove godine. Policija će učiniti sve da posetioci „Egzita“ budu sigurni, bezbedni i da se lepo provedu, ali ćemo isto tako učiniti sve da Novosađani tokom dana „Egzit“ festivala budu sigurni i zaštićeni, da im svakodnevni način života ni na koji način ne bude poremećen ili otežan. Posebnu pažnju tokom trajanja festivala usmerićemo na sprečavanje konzumiranja narkotika i hapšenje dilera, ali i uživaoca droge", istakao je ministar unutrašnjih poslova.

Ministar unutrašnjih poslova zahvalio se gradonačelniku Vučeviću i Gradu Novom Sadu na punoj podršci koju pružaju policijskoj upravi, kako kroz materijalnu pomoć, tako i kroz sve zajedničke projekte u cilju podizanja bezbednosti građana.

„Zahvalni smo Gradu Novom Sadu za svu materijalnu pomoć i podršku koju nam pružaju u izgradnji nove policijske stanice u Radničkoj ulici, koja će policajcima omogućiti bolje uslove za rad, a građanima centralnog dela Novog Sada pružiti još veću bezbednost i sigurnost", rekao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin odao je poštu i položio cveće na spomen obeležje poginulim pripadnicima Policijske uprave Novi Sad.

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Милош Вучевић (@milosvucevic_gradonacelnik)