Naslovna » Izlasci » Sport » Regata Belgrade Cruiser Cup 2022
Regata Belgrade Cruiser Cup (foto: Milan Gucić)
Regata Belgrade Cruiser Cup (foto: Milan Gucić)

Regata Belgrade Cruiser Cup 2022

Jedriličarski klub Ada organizovaće regatu Belgrade Cruiser Cup 2022, u subotu, 25. juna od 12.00, sa startom kod Mosta na Adi.

Takmičenje, koje je širokoj popuaciji našeg grada predstavilo ovaj olimpijski sport, popularizovalo ga i podiglo na nivo da je vremenom postao sastavni deo života uprkos tome što naša zemlja ne izlazi na more, ove godine će, prema očekivanjima organizatora, premašiti dosadašnje standarde, okupiti najveći broj vrhunskih posada, modernih jedrilica i krunisati najbolje u borbi za ovaj prestižni trofej.

Po zvaničnom raspisu regate, start navigacione trke je zakazan za podne, na četvrtom kilometru rečnog toka Save, ispod mosta na Adi. Regatni kurs u idealnim vremenskim uslovima vodi oko Ade Međice.

Učestvovaće najbolje posade Srbije u jedrilicama klase Cruiser i Micro Cruiser kojima će se pridružiti i inostrani takmičari.

Nakon završetka trke uslediće proglašenje pobednika, dodela trofeja i medalja najboljim posadama, uz kvalitetno druženje u dobroj atmosferi.

Prijave za regatu se vrše putem e-mail adrese milos@jk-ada.com ili lično u prostorijama Jedriličarskog kluba Ada (Ada Ciganlija bb).

Program ovogodišnje regate je podložan promeni ili odlaganju usled vremenskih prilika. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.