BIĆEŠ POGUBLJEN, VREME ISTIČE Zarobljeni Britanac u Ukrajini tvrdi da je dobio jezive pretnje
Foto: Konstantin Mihalchevskiy / Sputnik / Profimedia

rat u ukrajini

BIĆEŠ POGUBLJEN, VREME ISTIČE Zarobljeni Britanac u Ukrajini tvrdi da je dobio jezive pretnje

Planeta -

Rusi koji su zarobili britanskog državljanina Ejdena Ejslina navodno su mu rekli da će biti pogubljen i da "vreme ističe" Britancima da ga spase.

Ejslina (28) zarobile su ruske snage zajedno sa Britancem Šonom Pinerom dok se borio kao deo ukrajinske vojske u Marijupolju.

Njima je izrečena smrtna kazna na međunarodno nepriznatom sudu u takozvanoj Donjeckoj Narodnoj Republici, prenosi Dejli mejl.

Britanska ministarka spoljnih poslova Liz Tras nazvala je kazne ''lažnom presudom bez apsolutnog legitimiteta", ali je Vlada do sada odbijala da direktno interveniše kako bi sprečila kaznu.

Ejslin je navodno rekao svojim roditeljima da je obavešten da ''vreme ističe'' i da će njegovo pogubljenje biti izvršeno odmah.

Ejslinova baka Pamela Hol rekla je za BBC: ''Ejden je bio izuzetno uznemiren kada je jutros nazvao svoju majku. Suština je da je Ejden rekao da mu je DPR rekao da niko iz UK nije stupio u kontakt sa njima i da će biti pogubljen.

-Nemam reči... mora da je svima najgora noćna mora da vam se porodica preti na ovaj način, dodala je.

Nije poznato da li je Piner (48) dobio istu jezivu izjavu.

* Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track