Letačka obuka na helikopterima Mi-35 i gama FOTO

Na vojnom aerodromu "Morava“ u Lađevcima i u široj okolini Kraljeva u toku je redovna letačka obuka pripadnika helikopterskih jedinica 98. vazduhoplovne brigade

Izvor: B92

Utorak, 21.06.2022.

21:53

Letačka obuka na helikopterima Mi-35 i gama FOTO
Foto: Ministarstvo odbrane

Reč je o trenažnoj obuci na helikopterima Mi-35 i "gama“, koja se realizuje radi održavanja i podizanja nivoa osposobljenosti pilota za izvršavanje letačkih zadataka i borbenu upotrebu helikoptera u svim uslovima, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

U skladu sa programom obučavanja, piloti tokom trenažnih letova na malim visinama uvežbavaju realizaciju patrolnih i izviđačkih zadataka, kao i sletanje i poletanje na neobezbeđenom terenu.

Potom slede složeniji sadržaji letačke i borbene obuke koji obuhvataju i bojeva gađanja po ciljevima na zemlji, kada se u praksi proverava osposobljenost letačkog sastava za pružanje vatrene podrške jedinicama Kopnene vojske.
Foto: Ministarstvo odbrane
Borbeni helikopteri Mi-35 i "gama“ u svojoj osnovnoj nameni upotrebljavaju se za izvođenje borbenih dejstava po ciljevima na zemlji u okviru vazduhoplovne vatrene podrške snagama u toku izvođenja operacija Vojske Srbije, navodi se u saopštenju.
Foto: Ministarstvo odbrane
Foto: Ministarstvo odbrane

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: