Najnovije vesti
Vesti Beograd
DOBRA VEST ZA STANOVNIKE ČUKARICE 50 novih kontejnera u Požeškoj ulici

DOBRA VEST ZA STANOVNIKE ČUKARICE 50 novih kontejnera u Požeškoj ulici

U toku današnjeg dana zamenjeno je 50 dotrajalih džambo kontejnera u Požeškoj ulici u GO Čukarica. Ovi kontejneri su zamenjeni potpuno novim i funkcionalnim kontejnerima zapremine 3,2 kubika koji će doprineti poboljšanju komunalne usluge odlaganja otpada i pozitivno uticati na izgled prestoničkih ulica.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Novi kontejneri na GO Čukarica Foto: Gradska čistoća / Ustupljene fotografije
Novi kontejneri na GO Čukarica

Džambo kontejnera zauzimaju manji deo javne površine, a zaprimaju veće količine otpada. Poklopci ovih kontejnera su uvek zatvoreni pa životinje lutalice i ptice ne mogu osipati otpad van kontejnera, koji se inače, otvara pomoću nožne papuče što sugrađanima znatno olakšava njihovu upotrebu. Pored unapređenja komunalnih efekata, džambo kontejneri imaju i prednost jer ne poseduju točkiće, pa je njihovo pomeranje, izuzev kamionima "Gradaske čistoće", gotovo onemogućeno. Nesavesnim izmeštanjem kontejnera se učesnici u saobraćaju dovode u opasnost, a nova tehnologija odlaganja otpada u džambo kontejnere rešava ovaj problem.

Foto: Gradska čistoća / Ustupljene fotografije

Zamena starih, dotrajalih i oštećenih sudova za odlaganje komunalnog otpada novim obavlja se redovno. Cilj JKP "Gradska čistoća" je čistiji, lepši i zdraviji grad za sve njegove građane i posetioce. Ovi sudovi su gradski inventar i pripadaju svim Beograđanima. Budući da predstavljaju jednu od ključnih karika u održavanju higijene grada, JKP "Gradska čistoća" apeluje na sve građane da ulože dodatni trud kako bi kontejneri ostali očuvani i u funkciji. To znači da u ove kontejnere ne odlažu šut, kabasti otpad, nedovoljno ugašeni pepeo i žar što su najčešći uzroci oštećenja i izazivanja vatre koja dovodi do njihovog trajnog uništenja.