Kozmetička kompanija Revlon podnela zahtev za stečaj

Kozmetička kompanija Revlon podnela je zahtev za zaštitu od bankrota u skladu sa Poglavljem 11 američkog zakona o stečaju.
Kozmetička kompanija Revlon podnela zahtev za stečaj
Foto: Pixabay
Razlog je to što ne može da se izbori sa velikim dugom zbog poremećaja u lancu snabdevanja i visoke inflacije.
Kozmetički gigant, u vlasništvu milijardera Rona Perelmana, zatražio je sudsku zaštitu od bankrota u Južnom okrugu Njujorka i prijavio imovinu u ukupnom iznosu od 2,3 milijarde dolara, sa stanjem na kraju aprila, javlja "Blumberg".
S druge strane, ukupni prijavljeni dugovi kompanije iznose 3,7 milijardi dolara i uključuju njene senior obveznice s kamatom od 6,25 odsto koje dospevaju 2024. godine, prema podacima iz sudske dokumentacije.
 
Podnošenje zahteva za zaštitu po osnovu Poglavlja 11 omogućava kompaniji da nastavi sa poslovanjem dok radi na planu otplate dugova poveriocima. Ulaskom u stečaj se okončava buran period za Revlon, koji je trpeo negativan uticaj tokom pandemije i beležio višegodišnji pad prodaje, jer su se ukusi potrošača promenili i novi brendovi nagrizli njegov tržišni udeo.
 
Ova 90-godišnja kompanija počela je da prodaje lakove za nokte u jeku Velike depresije, a kasnije je svom proizvodnom portfelju dodala ruževe za usne i druge kozmetičke proizvode. Ovaj brend je 1955. godine postao međunarodni.
 
Perelmanova holding kompanija "MekAndrjus & Forbs" preuzela je kontrolu nad Revlonom 1985. godine otplatom duga koji je napravio prethodni vlasnik Majkl Milken.
 
Pored dolarske obveznice, Revlon ima 10 neotplaćenih zajmova u iznosu od oko 2,6 milijardi dolara koji dospevaju u naredne tri godine, prema podacima koje je prikupio "Blumberg".
  • @Ана

    16.06.2022 11:20
    Zabole mene za njega, ali koliko ljudi ce ostati bez posla zbog propasti kompanije? Koliko njih ima dugorocne kredite za stan, decu na skolovanju, bolesnog bracnog druga...
  • ariel

    16.06.2022 10:40
    Steta bili su dobri
    Sve kvalitetno se gasi i nestaje. Steta imali su sjajne proizvode.
  • Ана

    16.06.2022 09:51
    Туга
    Прочитах ову вести и раплаках се! Сироти човек: како ће сада даље? оде му компанија... Кога то још занима.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.