Nova vest
Košarka

Sreda, 15.06.2022.

22:34

Američka zvezda ostaje zatočena u Rusiji

Američkoj košarkašici Britni Grajner je, na zahtev ruskih istražnih organa, do 2. jula produžen istražni pritvor u Rusiji.

Izvor: LN

Autor: LN

Američka zvezda ostaje zatočena u Rusiji
EPA-EFE/KIYOSHI OTA

Sedmostruka učesnica Ol-star utakmica Ženske nacionalne košarkaške asocijacija (WNBA) 17. februara privedena je na moskovskom aerodromu nakon što je pretresom prtljaga navodno otkriveno više patrona sa uljem kanabisa.

Zbog tog prekršaja, Grajner može da bude osuđena na maksimalnu zatvorsku kaznu u trajanju do deset godina.

Američki Stejt department je u maju utvrdio da je 31-godišnja košarkašica, osvajačica dve zlatne olimpijske medalje, nezakonito privedena, zbog čega su dvojica diplomata zadužena da rade na njenom oslobađanju.

Međutim, Rusi uprkos tome ne popuštaju i njena budućnost je i dalje pod velikim znakom pitanja, a u pritvoru će biti barem do 2. jula, javila je agencija "TAS".

Grajner je sa Jekaterinburgom je osvojila tri titule šampiona Rusije i čak četiri Evrolige. U Rusiji je imala godišnju platu od 1.000.000 dolara po sezoni, a sada već pet meseci leži u zatvoru strepeći od drakonske kazne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve
Euroleague

Evroliga kaznila Atamana i PAO

Trener košarkaša Panatinaikosa Ergin Ataman novčano je kažnjen sa ukupno 35.000 evra zbog komentarisanja suđenja i nepoštovanja medija, saopštila je Evroliga.

Tanjug

21:45

7 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu