MONIKA PUIG ZAVRŠILA KARIJERU: Ponekad, dobrim stvarima dođe kraj...
Foto: AP

KRAJ KARIJERE

MONIKA PUIG ZAVRŠILA KARIJERU: Ponekad, dobrim stvarima dođe kraj...

Tenis -

Teniserka iz Portorika Monika Puig saopštila je da je završila karijeru zbog problema sa povredama.

"Posle tri teške godine i borbe sa povredama i četiri operacije, mom telu je to bilo dovoljno. Odluka nije laka pošto sam želela da završim karijeru pod sopstvenim uslovima, ali ponekad život ima druge planove i moramo da otvorimo nova vrata koja vode ka uzbudljivim mogućnostima", navela je 28-godišnja Puig na društvenim mrežama.

Ona je dodala da će raditi za I-Es-Pi-En (ESPN) i da će se baviti konsultantskim poslovima za mlade igrače, kao i za razne programe i akademije.

Puig je 2016. godine osvojila zlatnu olimpijsku medalju u Rio de Žaneiru i donela Portoriku prvu zlatnu olimpijsku medalju u istoriji.

Ona je karijeru završila skorom od 303 pobede i 215 poraza i jednom WTA titulom u singlu. Najbolji plasman na WTA listi bilo joj je 27. mesto, a zaradila je više od 3,5 miliona dolara od turnira.

Poslednji turnir odigrala je prošlog meseca u Francuskoj, kada je u prvom setu predala meč Fioni Ferero.

Prošlog juna je saopštila da će propustiti olimpijski turnir u Tokiju zbog operacije desnog ramena, a pre toga, u decembru 2019. godine podvrgnuta je operaciji desnog lakta.

"U proteklih 28 godina, tenis je bio moja konstanta. To mi je pružilo neke od najuzbudljivijih i nezaboravnih iskustava koje sam mogla da poželim. Ali ponekad, dobrim stvarima dođe kraj", rekla je Puig.

(Kurir sport/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track