Nova vest
Fudbal

Nedelja, 12.06.2022.

23:05

Piksi: Ovo treba da uđe u udžbenike

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi istakao je da je pet minuta drugog poluvremena sa Slovenijom koštalo "orlove" pobede (2:2).

Izvor:

Autor:

Piksi: Ovo treba da uđe u udžbenike
Foto: Pedja Milosavljevic/starsport/2022

"Odigrali smo prvi deo utakmice savršeno. Nisam video manu i grešku. Potpuna dominacija, stil igre koji Srbija teži da igra. To je ono što moramo da nastavimo. Desilo se to u nastavku, pad koncentracije od pet minuta i to nas je koštalo", rekao je Piksi.

Slovenci su pravili česte faulove i neretko povlačili naše igrače.

"Ovo je takmičarska utakmica, nije u domenu prijateljske. Njima je stalo da dokažu da nisu baš tako loši. Sigurno da je prvi gol, a potom i drugi predstavio šok za nas i elan za njih. Oni su trčali i izgarali. Nemam šta da zamerim igračima kako su izdržali četiri utakmice u 11 dana. Mislim da je rezultat 2:2 možda realan, ali smo mogli i do pobede. Ostale su dve utakmice, šest bodova. Moramo na pobedu i u jednoj i u drugoj", smatra Stojković.

Nije želeo da govori o tome da li je Srbija bolja nego pre ovih mečeva u Ligi nacija.

"Ako gledate prvih 45 minuta to je nešto što treba da uđe u udžbenike. Kako jedan tim u sistemu može da dominira, da se protivnik ne vidi na terenu. Glupo je porediti i praviti komparaciju ove četiir utakmice. Ko god da je igrao dao je maksimum. Moramo nastaviti da igramo lep fudbal", zaključio je Stojković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

107 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu