Najnovije vesti
Vesti Politika
Nikodijević: Ostajemo posvećeni daljem razvoju Beograda

Nikodijević: Ostajemo posvećeni daljem razvoju Beograda

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević izjavio je danas da će ostati posvećen politici daljeg razvoja Beograda.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Konstituisanje Skupštine grada Foto: Zoran Ilić / Ringier
Konstituisanje Skupštine grada

Nikodijević je novinarima, nakon što je ponovo izabran za predsednika gradske skupštine, rekao da novi saviz parlamenta ima devet odborničkih grupa, a da se u diskusiji o izboru predsednika videlo da postoje političke i suštinske razlike između vladajuće koalicije, SNS i SPS, nasuprot drugim odborničkim grupama.

Blic preporučuje

- Ono što mi smatramo da je dobro i čime se ponosimo, što ističemo kao naše rezultate, drugi su kritikovali. Mi i dalje ostajemo posvećeni politici daljeg razvoja Beograda - rekao je Nikodijević.

Dodao je da je ponosan na projekat spalionice u Vinči, Beograda na vodi koji je "novi simbol Beograda", na veliki broj dece koja danas idu u vrtiće u odnosu na pre desetak godina…

Foto: Zoran Ilić / Ringier

- Mislimo da je ono što smo radili bilo dobro. Sa tim rezutatima smo izašli pred građane. Građani su nam dali poverenje na osnovu kojeg su SNS i SPS formirale koaliciju - dodao je Nikodijević.

Naveo je da SNS i SPS imaju izvanrednu saradnju u poslednjih osam godina i da su postigli dobre rezultate za grad, pre svega ekonomske i da su pokrenute investicije i izgradnju infrastrukture.

Na pitanje da li će ovo biti najkraći mandat i da li će trajanje Skupštine biti oročeno, Nikodijević je rekao da jos uvek nije završena konstitutivna sednica i da se ne može govoriti o trajanju, ali da koliko god da bude trajao mandat, može da garantuje da će boriti da svakog dana učine nešto dobro za Beograd i građane.

Na pitanje za kada će zakazati sednicu na kojoj će se birati gradonačelnik i zamenik gradonačelnik i da li može da potvrdi da će i tada biti aktuelna sadašnja većina, Nikodijević je rekao da SNS i SPS koalicioni partneri dugi niz godina i na republičckom i gradskom nivou.

- Nastavljamo da zajedno sa SNS vodimo Beograd ponosni na rezultate koje smo zajednički ostvarili. Sednica na kojoj će biti izabran gradonačelnik zakazaću u zakonskom roku i na vreme ću obavestiti javnost. Verujem da ćemo sa pođednakim entuzijazmom i elanom nastaviti da se borimo za građane Beograda - rekao je Nikodijevć.

Na pitanje o kandidatu za gradonačelnika, Nikodijević je rekao da je SNS apsolutni pobednik izbora i da je osvojila najviše mandata, a da će on Skupštini grada predložiti onoga koga predloži SNS.

On je zahvalio odbornicima na ukazanom poverenju da treći put bude predsednik gradskog parlamenta.

U nastavku konstitutivne sednice uslediće izbor zamenika predsednika Skupštine grada, sekretara i zamenika sekretara, kao i administrativno-mandatne komisije.