04. septembar  2008. 00.35  | Izvor:

Ko kupuje Zvezdu za 500 miliona evra!

BEOGRAD - Ostavka kompletnog Upravnog odbora na čelu sa Toplicom Spasojevićem, glavnih operativaca Damjanovića i Bunjevčevića, predstojeća smena trenera Zemana i vd stanje u klubu samo su uvod u razrešenje dugotrajuće dileme - ko će kupiti Crvenu zvezdu, piše "Blic".

U roku od mesec dana Skupština kluba će izabrati novu upravu i čoveka koji će u narednom mandatu deliti sudbinu rezultata tima, a iza svega se krije pitanje titulara najvećeg srpskog sportskog brenda. Jer, u pitanju je - po procenama verziranih - imovina vredna oko pola milijarde evra, od čega samo zemljište koje pripada crveno-belima vredi 320 miliona evra!

Vršilac dužnosti predsednika kluba Dobrivoje Tanasijević, alijas Den Tana, najavio je da se o predsedniku i ostalim kadrovskim rešenjima još nije razgovaralo i da će o tome biti reči narednih dana.

"Klub mora da živi do izbora nove uprave i verujem da će uskoro doći rezultati kakve očekujemo. U Zvezdi sam član već treće uprave i računam na saradnju članova odlazećeg Upravnog odbora koji su se obavezali na vernost klubu", kaže Den Tana.

Najava da će se na Marakanu vratiti legendarni igrač, direktor i predsednik Dragan Džajić, a potom preskakanje njegovog imena na preksinoćnjoj sednici Upravnog odbora i diskretni nagoveštaj ulaska u igru Vladimira Jugovića - govore de u ovom trenutku postoje najmanje dve struje, odnosno tandema za čelo kluba.

Prvu predvodi Marko Mišković iz „Delta Holdinga", sin vlasnika kompanije Miroslava Miškovića, koji je lično pokrenuo inicijativu za Džajin povratak, iako je u klub ušao kao adut Spasojevićevog prethodnika Dragana Stojkovića Piksija. Po ovoj varijanti, on bi bio predsednik Upravnog odbora, a Džajić sportskog sektora. Bez obzira što je njegov mentor prošlog oktobra iznenada i sa ne baš jasnim motivima otišao u Japan za trenera Nagoje, mladi biznismen je želju za povratak na Zvezdin vrh, obzirom da je formalno u ostavci, najavio odlaskom u Kolašin i pokušajem da ubedi legendu da se vrati na mesto trijumfa.