Nova vest
Fudbal

Sreda, 01.06.2022.

09:16

Zinčenko se slomio na konferenciji – borba za Mundijal u senci rata VIDEO

Fudbaleri Škotske i Ukrajina igraju u sredu od 20:45 u Glazgovu na Hampden parku utakmicu polufinala plej-ofa kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru.

Izvor: B92

Autor:B92

Zinčenko se slomio na konferenciji – borba za Mundijal u senci rata VIDEO
Foto: Profimedia

Pobednik ovog susreta igraće protiv Velsa, koji je pobedio Austriju 2:1, za plasman na Mundijal. Taj meč je na programu 5. juna u Kardifu.

Susret u Glazgovu najavio je Ukrajinac Aleksandar Zinčenko, bek engleskog Mančester sitija koji celu sezonu doživljava vrlo emotivno zbog vojne agresije Rusije na njegovu zemlju.

Na konferenciji za medije se rasplakao dok je najavljivao utakmicu, a emocije su ga svladale i nekoliko puta ranije ove sezone.

"Razgovarao sam s ljudima iz raznih zemalja, iz celog sveta, i razgovarao sam s ukrajinskom decom koja jednostavno ne razumeju šta se događa u Ukrajini. Oni samo žele da rat prestane. Sanjaju samo o kraju rata. Kad je u pitanju fudbal i reprezentacija, mi imamo svoj san, a to je Svetsko prvenstvo. Želimo da to poklonimo svom narodu"
, rekao je Zinčenko.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu