Najnovije vesti
Vesti Svet
Prvi teretni brod koji je napustio Marijupolj: Zelenski tvrdi da ukrajinske snage napreduju ka delovima Harkovske oblasti

Prvi teretni brod koji je napustio Marijupolj: Zelenski tvrdi da ukrajinske snage napreduju ka delovima Harkovske oblasti

Ruska mornarica ispratila je danas prvi teretni brod koji je napustio luku Marijupolj otkako je Moskva preuzela kontrolu nad tom oblašću, javlja Bi-Bi-Si.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Foto: Ivan Rodionov / Profimedia

Kako navodi britanski javni servis, na snimku koji je objavilo rusko Ministarstvo odbrane, može se videti kako vojni brodovi ispraćaju teretni brod, koji navodno prevozi metal.

To je prvi brod koji je ušao i napustio luku na Azovskom moru, otkako su okončane borbe u Marijupolju.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov ranije je rekao da je ruska mornarica spremna da osigura bezbedan prolaz brodovima koji prevoze žitarice, a koji se nalaze u ukrajinskim lukama, ukoliko Ukrajina očisti priobalne vode od mina.

Volodimir Zelenski
Foto: ukrainian presidential press office / Tanjug/AP
Volodimir Zelenski

Ukrajnske snage ostvarile su određeni uspeh u blizini južnog grada Hersona, tvrdi ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski.

Zelenski je u večerašnjem obraćanju rekao i da ukrajinske snage napreduju ka delovima Harkovske oblasti, prenosi Rojters.

- Naši branioci pokazuju najveću hrabrost i i dalje su gospodari situacije na frontu, uprkos činjenici da ruska vojska ima značajnu prednost u pogledu opreme i brojnosti - rekao je Zelenski.