SSP: Centar Novog Sada, Evropske prestonice kulture, 'napredni neimari' pretvorili u gradilište 1Foto: Beta/DRAGAN GOJIĆ

Novosadski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) protestovao je danas zbog toga što su gradske vlasti pokrenule obimne radove u samom centru Novog Sada i ocenio da su na taj način pretvorili Evropsku prestonicu kulture u „podzemnu betonjerku“.

„Imajte na umu da blokade i rovovi u centru suspenduju turizam i uslužne delatnosti celog grada na dve godine, dovodeći tako brojne sugrađane na ivicu egzistencije. Građani će takođe biti izloženi komunalnoj buci, povećanom zagađenju ionako zagadjenog vazduha, kao i troškovima gradnje i ugradnje ‘naprednih’ neimara“, navela je u saopštenju za javnost predsednica novosadskog odbora SSP-a Danijela Grujić.

U pitanju je izgradnja podzemne garaže u Ulici Modene u strogom centru grada, koja će trajati dve godine.

„Budući da su radovi zatvorili nekoliko ulica, uključujući i najprometniju pešačku zonu, u dolazećim mesecima možemo da očekujemo saobraćajne kolapse, ali i potencijalne infrastrukturne smetnje, jer su predvidjeni obimni radovi na izmeštanju postojećih instalacija“, navela je Danijela Grujić.

Ocenila je da će dovođenje teških gradjevinskih mašina u samo srce grada negativno uticati i na okolne gradjevine, od kojih su neke i pod zaštitom države.

„Gradonačelnik se hvali prestonicom kulture, a istovremeno degradira centar grada, pretvarajući ga u podzemnu betonjerku. Kao poreski obveznici, pitamo Miloša Vučevića: koliko će ova egzibicija koštati građane? Koliko ćete ovaj put spiskati na havarije, zastoje i probijene rokove? Kako, uostalom, naplatiti dve godine života u razvaljenom gradu“, navela je Danijela Grujić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari