Nova vest
Košarka

Nedelja, 29.05.2022.

19:00

Zvezdi pripala drama protiv Partizana – korak od titule

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Partizan i u drugom meču finala ABA lige rezultatom 85:81 i došli na pobedu od titule u regionalnom šampionatu.

Izvor:

Autor:

Zvezdi pripala drama protiv Partizana – korak od titule
Pedja Milosavljevic/Starsport

Gledali smo daleko uzbudljiiviju utakmicu u odnosu na prvu utakmocu serije, iako nije delovalo da će tako biiti tokom većeg dela meča.

Partizan je bolje ušao u meč, ali Zvezda je brzo prešla u vođstvo i držala ga tokom većeg dela meča. Odlično su šutirali izabranici Dejana Radonjića i imali prednost i od 14 poena.

Crno-beli su igrali u naletima i gotovo da je Zvezda najpre morala da se odvoji na ozbiljniju prednost kako bi se aktivirali i zaigrali bolje što ih je na kraju možda i koštalo.

Tako se igralo sve do poslednje deonice kada se doslovno razgoropadio Aleksa Avramović i doveo svoju ekipu u prednost još od prve deonice. Pogađali su igrači obe ekipe, a utakmica je ušla u egal u samom finišu.

Gledali smo penal završnicu, iako je sve moglo da bude lakše po Crvenu zvezdu. Na kraju je moglo samo gore nakon što je kapiten ekipe Branko Lazić napravio neshvatljiv faul. Da stvar bude gora, učinio je to pre nego što je lopta ubačena u igru što automatski znači da će biti dosuđen nesportski faul.

Košarkaši Partizana su tokom većeg dela meča bili sigurni sa linije za slobodna bacanja, a na kraju im je ona došla glave. Bili su polovični sa penala, pa je tako i Ledej nakon poklona Lazića. Usledila je lopta sa strane i faul nad Lesorom koji potom radi nezamislivo. Dobio je instrukciju da namerno promaši drugo slobodno bacanje, ali je to učinio na poprilično nezgrapan način i nagazio liniju. Usledio je napad Zvezde u kom se raspala odbrana crno-belih, a samim tim i nadanja o eventualnoj pobedi.

Važno je istaći i da je Partizan rano ušao u probleme sa faulovima, te je zbog toga Panter propustio dobar deo meča.

Najefikasniji u redovima pobedničke ekipe je bio Nikola Kalinić koji je meč završio sa 25 poena uz četiri skoka i tri asistencije. Nepogrešiv je bio na šutu za tri iz pet pokušaja. Pratili su ga Luka Mitrović sa 12, odnosno Nikola Ivanović i Ostin Holins sa po 11.

Na drugoj strani se istakao Aleksa Avramović sa 21 poenom, Matijas Lesor je imao 15 poena i sedam skokova, Dalas Mur poen manje, a dvocifren je bio i Zek Ledej sa 10 poena.

Meč su obeležila i neprimerena skandiranja sa tribina zbog čega je arbitar Ilija Belošević u više navrata pozivao čelnike Zvezde da se obrate publici. O tome više čitajte ovde.

Nakon meča je došlo i do obračuna čiji je glavni protagonista bio Lesor odlučan u nameri da se obračuna sa simpatizerima bivšeg kluba, ali je ubrzo smiren.

Naredni meč u seriji igra se u sredu od 20 časova i 30 minuta i moći ćete da ga pratite putem našeg bloga, kao i ovaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

350 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve