29. maj  2022. 14.26  →  22.59 | Izvor: RTS, Tanjug, B92

Srbija bez sreće, ali istorija je ispisana - Holandija u finalu EP

TEL AVIV -

Selekcija Srbije, igrači rođeni 2005. godine i mlađi, poraženi su od selekcije Holandije u polufinalu kontinentalnog šampionata posle jedanaesteraca. U regularnom delu bilo je 2:2.

Holandija, selekcija koja ima mnogo uspeha u ovoj uzrastnoj kategoriji, igrala je bolje u prvih 45 minuta, ali to nije mogla da potkrepi sa mnogo prilika.

kadeti4

Štaviše, upravo je Srbija bila ta koja je propustila nekoliko veoma izglednih situacija za postizanja pogogotka. Između ostalog, u razmaku od samo dva minuta, Mijatović je u finišu prvog dela dva puta pogodio prečku.

Na samom startu nastavka Holandija postiže pogodak. Van Dujven je bio strelac. Međutim, do 55. minuta, golovima Miloševića i Mijatovića, Srbija stiže do prednosti.

Napadala je Holandija posle toga, ali ponovo nije uspela da stvori previše jasnijih prilika. Međutim, tu jednu koju jeste iskoristio je Slori.

Sa rezultatom 2:2 okončan je regularni deo utakmice.

Jedan promašeni jedanaesterac fudbalera Srbije odvojio ih je od meča za zlatnu medalju. Tamo će igrati i selekcija Francuske, koja je, takođe posle penala kojima je prethodio rezultat 2:2, bila bolja od Portugalije.

Finale je u sredu, treće uzastopno za Holandiju, koja je u grupi već savladala tim Francuske.

Krivokapić: Bili smo bolji od Holandije

Selektor mlade reperezentacije Srbije Radovan Krivokapić sumirao je utiska nakon eliminacije naše selekcije sa Evropskog prvenstva u Izraelu.

"Došli smo na kraj našeg puta što se tiče ove godine i Evropskog prvenstva. Nažalost, zaustavljeni smo na penal ruletu koji je uvek lutrija. Igrači su dali maksimum nego mnogo više od toga. Borili su se baš onako kako smo tražili. Mislim da smo pokazali bolju igru od Holandije i zaslužili smo da prođemo dalje u regularnom delu. To je fudbal. Jako je teško pričati o samoj utakmici. Pokušavam da nađem snage da im kažem reči utehe",izjavio je selektor.

Imao je poruku i za navijače u Srbiji koji su pratili ovu selekciju nadajući se da će ponoviti neke od velikih uspeha prethodnih generacija.

"Poručujem svima u Srbiji da pozdrave ove momke, da im čestitaju na svemu što su prikazale na ovom Evropskom prvenstvu. To su učinile mnoge selekcije iza nas. Svaki dan su dobijali čestitke na ponašanju, pristupu i odnosu. Kada smo počinjali ovu priču jedini moj zahtev je bio da predstavljaju Srbiju u najboljem svetlu. Za mene su oni pravi šampioni",zaključio je Krivokapić.

Tagovi