Najnovije vesti
Vesti Novi Sad
PERTLE "UKRŠTAJU" NAJMLAĐI OSNOVCI Finale Šampionata u brzom vezivanju pertli danas u Novom Sadu

PERTLE "UKRŠTAJU" NAJMLAĐI OSNOVCI Finale Šampionata u brzom vezivanju pertli danas u Novom Sadu

Četvrti nacionalni Šampionat u brzom vezivanju pertli za učenike prvog i drugog razreda osnovne škole održava se danas od 10 sati na terenima Sokolskog doma u Novom Sadu.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Cilj je poboljšanje fine motorike kod dece Foto: Pixabay / Ustupljene fotografije
Cilj je poboljšanje fine motorike kod dece

Cilj šampionata je povećanje fine motorike kod najmlađih i ovladavanje veštinom vezivanja pertli koju po statističkim podacima više od 60 odsto dece nije savladalo.

Ovakvu vrstu aktivnosti izviđači realizuju poslednjih 14 godina pa je i ove godine odlučeno da se uputi javni poziv svim školama u Srbiji da se priključe ovom takmičenju.

Od marta meseca ove godine do danas više od 80 osnovnih škola širom Srbije organizovalo je svoja školska takmičenja i dobili svoje školske šampione.

Svi finalisti na školskim takličenjima stekli su pravo učešća na finalnom takmičenju koji će biti održano danas u Novom Sadu.

Zgrada Sokolskog doma u Novom Sadu
Foto: Vanilica / Wikipedia
Zgrada Sokolskog doma u Novom Sadu

Do sada je dolazak prijavilo 25 ekipa pa se očekuje da 50 takmičara oproba svoje veštine vezivanja pertli te da dobijemo novog šampiona Srbije u brzom vezivanju pertli.

Ovogodišnje takmičenje trebalo bi da predstavlja generalnu probu pre septembarske akreditacije ovog takmičenja kod Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja RS kako bi ušlo u Kalendar Školskih takmičenja na narednu školsku godinu.

Na taj način bi, ocenjuju organizatori, povećali broj dece koji umeju sami da vežu svoje pertle.

Takmičenje organizuju Skaut rendžeri Novog Sada uz mentorstvo Trening centra "KOCEVSKI" iz Novog Sada i podršku organizacije Spirit of America in Serbia, piše 021.