JOKIĆ NA SPEKTAKLU U STOKHOLMU! Došao privatnim avionom sa ocem i trenerom Pribićem: Pred Šveđanima odmah provozao konja! (VIDEO)
Foto: Sonja Spasić

kurir otkriva

JOKIĆ NA SPEKTAKLU U STOKHOLMU! Došao privatnim avionom sa ocem i trenerom Pribićem: Pred Šveđanima odmah provozao konja! (VIDEO)

Košarka -

Nikola u glavnom gradu Švedske poručio da je njegov san da se po završetku karijere vrati u Srbiju i postane trener kasača

Kako Kurir saznaje, NBA superstar i drugi put uzastopno MVP igrač u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu Nikola Jokić, nalazi se u Stokholmu, gde na hipodromu "Solvala" prisustvuje jednom od najvećih kasačkih događaja na svetu - čuvenom Elitlopetu, najglamuroznijem sportskom dešavanju u Švedskoj.

Nikola je u Stokholmu odmah stigao i da vozi kasača Vitruvija, pogledajte:

Nikola Jokić je za Stokholm otputovao u petak privatnim avionom, u kome su pored njega bili i njegov otac Branislav, član uprave Udruženja za kasački sport Srbije (UKSS), kao i Vladimir Pribić, vozač i trener Jokićevih kasača iz štale "Drim kečer" iz Sombora.

Elitlopet
foto: Profimedia

Kurir otkriva da je Jokić u glavnom gradu Švedske gost italijanskog trenera Alesandra Goćadora, s kojim je odranije prijatelj, a i imaju odličnu saradnju. Jokić nema konja tokom dvodnevnog spektakularnog kasačkog sastanka na severu Evrope, ali će zato u jednoj trci biti predstavnik srpskog odgoja Spinal Tap A.T. Njegov odgajivač je poznati beogradski advokat Tomislav Višnjić, koji dugi niz godina uspešno vodi štalu Animal trejd rejsing tim iz Zmajeva. Ipak, ovog vikenda u centru pažnje u Stokholmu je svakako slavni srpski košarkaš Nikola Jokić.

- Moj san je da se po završetku karijere vratim u Srbiju i postanem trener kasača. Moja zemlja, nažalost, najgora je u Evropi u tom smislu i postoji samo 150 konja koji se takmiče, tako da je veoma teško krenuti u takmičenja u inostranstvu. Ali i dalje, mnogo se zabavljam - rekao je Jokić u Stokholmu, a prenosi ugledni švedski dnevnik "Aftonbladet".

Jokić je sa osmehom na licu odbio da daje intrevjue za švedske medije.

U petak uveče u Stokholmu je održana i aukcija konja jednogodišnjaka, tzv. jarlinga. Po informacijama iz Srbije, nema za sada potvrde da su Jokići možda nešto pazarili. U poslednje vreme za štalu "Drim kečer", porodica Jokić najčešće kupuje konje u Italiji, koja uz Francusku i Švedsku spada u vodeću trojku evropskog kasa!

Inače, Jokić će u Stokholmu u Elitlopetu navijati za grlo staro osam godina koje se zove Vernisađe Grif, čiji je trener njegov prijatelj Goćadoro. Ovo grlo je direktni potomak čuvenog Varenea, dvostrukog pobednika najveće kasačke trke na svetu Pri dAmerik, koji je svake godine na programu poslednje nedelje januara na hipodromu "Vansen" u Parizu, ali i dvostrukog pobednika Elitlopeta.

Radi se o italijanskom kasaču koji je imao 100 trka (34 pobede), a zaradio je čak 714.963 evra. Njegov rekord na Elitlopet distanci od jedne milje (1609 metara) iznosi 1:09,3 prosečno po kilometru. Vlasnik ovog izuzetnog konja je Italijan Đenaro Ričio.

Kurir sport/ L. Delić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track