Читај ми!

RHMZ izdao upozorenje na veliku količinu padavina, kakvo vreme nam donosi naredna nedelja

Republički hidrometeorološki zavod izdao je jutros upozorenje zbog velike količine padavina koje se očekuju u istočnoj Srbiji.

Danas se u istočnoj Srbiji lokalno očekuje velika količina padavina od 20 do 40 milimetara za 24 časa, a lokalno i više.

U tom delu zemlje na snazi je narandžasti meteo-alarm, što znači da su vremenske prilike takvog intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.

"Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe", navodi se na sajtu RHMZ-a.

Danas će najviša dnevna temperatura iznositi do 22 stepena. Duvaće slab i umeren vetar, severni i severoistočni.

U Beogradu će biti pretežno oblačno i svežije. Najviša temperatura 19 stepeni. 

Prvog dana naredne sedmice na severu će biti pretežno oblačno, ponegde s kišom ili pljuskovima, a u ostalim krajevima promenljivo oblačno, mestimično sa kratkotrajnom kišom ili pljuskom. Vetar će biti slab, promenljiv. Najniža temperatura od 11 do 15, a najviša od 20 do 27 stepeni.

U utorak će biti promenljivo oblačno i toplije, u većini krajeva suvo sa sunčanim intervalima, a samo je još ponegde moguća kratkotrajna kiša ili pljusak. Vetar će biti slab, promenljiv. Najniža temperatura od 11 do 16, najviša od 25 do 29 stepeni.

U sredu nas očekuje pretežno sunčano i toplo, ponegde uz promenljivu oblačnost moguća je još slaba, kratkotrajna kiša, sa najvećom verovatnoćom na severu. Vetar će biti slab, promenljiv. Najniža temperatura iznosiće od 13 do 17, najviša od 28 do 31 stepen.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво