Real Madrid ponovo osvajač Lige šampiona 1Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

U finalu Lige šampiona u Parizu danas su igrali Real Madrid i Liverpul, a meč je zavšen pobedom madriđana od 1:0.

Real je poveo iz prve prave prilike u drugom poluvremenu.

Urugvajac Federiko Valverde je u 59. minutu utakmice asistirao tako što je uputio loptu na drugu stativu gde je bio Brazilac Vinisijus Žunior koji je postigao gol.

Real Madrid je kao klub apsolutni rekorder, jer je večeras u Parizu uzeo 14. evropsku titulu.

Liverpul je bio bolji rival u prvom poluvremenu, kontrolisao je stanje na terenu, imao je više udarac ka golu, ali nije uspeo da materijalizuje svoje šanse.

S druge strane, Real je imao samo jedan šut ka golu rivala u prvih 45 minuta i taj jedan je završio iza leđa Alisona ali je gol poništen zbog ofsajda.

Prvi je zapretio Liverpul. Aleksandar Arnold je u 16. minutu prošao po desnoj strani, poslao povratnu loptu u šesnaesterac, gde se Mohamed Salah odlično snašao i uspeo da šutira sa pet metara, ali je golman Reala Tibo Kurtoa odlično reagovao.

Samo minut kasnije, ponovo je udarac oprobao Salah, šutirao je sa ivice šesnaesterca ali je Kurtoa bio na mestu i lako uhvatio loptu.

Real Madrid ponovo osvajač Lige šampiona 2
Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Liverpul je nastavio da stvara šanse. U 21. minutu, Mane je šutirao sa 12 metara, ali se ponovo istakao Kurtoa i uspeo da loptu odbije do stative.

Prvu šansu na meču Real je imao u 45. minutu, Karim Benzema je primio dubinsku loptu, uputio povratni pas ka Valveredeu, lopta se uz puno sreće odbila nazad do Benzeme, koji je uspeo da savlada Alisona, ali nakon konsultacije VAR-a gol je poništen zbog ofsajda.

Odlučujući trenutak na meču dogodio se u 59. minuta. Varverelde je po desnoj strani stigao do kaznenog prostora, poslao oštru dijagonalu, Vinisijus Žunior je natrčao na loptu i sa pet metara savladao nemoćnog Alisona.

Salah je u 64. miutu sa 20 metara odlično šutirao u levi ugao gola, ali se Kurtoa izvio i zaustavio udarac Egipćanina.

Četiri minuta kasnije ponovo su u duelu bili Salah i Kurtoa, i ponovo je golman Reala izašao kao pobednik. Pokušao je Salah iz skoro mrtvog ugla, ali je stigao Belgijanac da nogom zaustavi udarac.

U 81. minutu, Salah je prošao po desnoj strani, šutirao iskosa ali Kurtoa je ostao još jednom nesavladan.

U poslednjih 10 minuta susreta Real je uspeo da „spusti loptu“, umiri ritam utakmice i sigurno privede meč kraju.

Liverpul je imao mnogo više udaraca ka golu, ali nije iskoristio svoje šanse, tačnije na golu Reala je bio nesavladiv junak meča golman Reala Tibo Kurtoa.

Početak finala je kasnio 35 minuta, iz bezbedonosnih razloga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari