Nova vest
Olimpizam

Subota, 28.05.2022.

19:00

Sportske igre mladih u Novom Sadu

"Zmajevi“, "Delfini“, "Lavići“, "Zlatni lavovi“, neki su od naziva ekipa koje su učestvovale na turniru "Lino između dve vatre“ na novosadskom Trgu slobode.

Izvor: B92

Autor:B92

Sportske igre mladih u Novom Sadu
Foto: SIM

Takmičenja su počela turnirom u basketu 3x3, koji je organizovan u saradnji sa Košarkaškim savezom Vojvodine. U odličnim utakmicama, plasman na Regionalno finale izborile su ekipe ŽKK „Vojvodina“ u konkurenciji devojčica i ekipa Košarkaške akademije „021“ u konkurenciji dečaka.

Od 17 časova počeli su turniri na Trgu slobode koji je bio prepun dece. Pravi spektakl priredili su učesnici trke na 60 metara, a sve utakmice „između dve vatre“ bile su neizvesne do kraja. Koliko su energije i truda uložili mali SIMOVCI i kakav su utisak ostavili na sve prisutne, dokaz je i odluka tima Dunav osiguranje Sportskih igara mladih da i drugoplasirane ekipe u obe kategorije idu na Regionalno finale. Za najmlađa je održana i štafetna trka „Prijatelj od detinjstva“, posle koje je bilo i suza, ali su svi učesnici dobili poklone, koji će im ostati kao uspomena na ovo lepo druženje. Tokom ekološke radionice „Zero Waste – budi deo igre – čuvajmo našu planetu“ stariji osnovci pokazali su da su jako zainteresovani za ekološke teme, ali su se složili da o očavanju životne sredine treba pričati svakodnevno, jer mnogo je onih koji apele o zaštiti priorode kao da ne čuju

Pre dodele medalja decu su pozdravili Marija Mihajlović, predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih i Damnjan Ničić, ispred kabineta gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića. Ničić je izjavio da je najlepša slika videti trg prepun dece i da je ponosan što je Novi Sad deo ove najlepše sportske priče u regionu. Deci je poželeo mnogo sreće na Regionalnom finalu i pozvao ih da i ovoga puta pokažu da je Novi Sad grad sporta, ali i grad tolerancije, prijateljstva i fair play-a. Na bini su se potom smenjivali najuspešniji, a medalje su im uručili Nataša Anđelić, predsednica Košarkaškog saveza Novog Sada, Svetlana Vajberger Mihelčić, predsednica novosadskog Saveza za školski sport i Slobodan Popović, sportski direktor Dunav osiguranje Sportskih igara mladih.

Posle paljenja plamena prijateljstva, vatromet je označio da je vreme da na počne koncert grupe Crvena jabuka, poklon Dunav osiguranje Sportskih igara mladih i grada Novog Sada svim Novosađanima.

Svi takmičari koji su izborili plasman na Regionalno finale, 17. juna očekuju nova takmičenja u Kikinde, odakle najbolji idu na Državno finale u Vrnjačkoj banji od 4. do 10. jula. I ove godine, Međunarodna završnica održaće se sredinom avgusta u Splitu, gde se očekuje još jedno sjajno druženje SIMOVACA iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve