28. maj  2022. 15.16  | Izvor: Tanjug

SPP poziva Bošnjake da se prijave na konkurs MUP-a za obuku policajaca

NOVI PAZAR -

Stranka pravde i pomirenja (SPP) pozvala je danas pripadnike bošnjačke, romske i drugih manjinskih zajednica da se u što većem broju prijave na konkurs MUP-a za obuku policajaca.

Ta stranka ističe da je to prilika da se, kako se navodi, u sandžačkim gradovima umanji neproporcionalna struktura zaposlenih po etničkom principu.

stranka, pravde, i, pomirenja, spp

U SPP smatraju da je konkurs, koji traje do 7. juna, dobra prilika da se ''počne ispravljati nepravda'' prema bošnjačkom narodu i apeluju na nadležne da diskrecionim pravom na konkurse za otvorena radna mesta uposle pripadnike bošnjačkoga naroda.

Time bi se, kako se navodi, demonstrirala odlučnost države da se u praksi implementira suštinsko pomirenje i politika jednakopravnog statusa svih građana Srbije bez obzira na versku i nacionalnu pripadnost, stoji u saopštenju SPP-a.

Dodaje se da je Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo konkurs za prijem 790 polaznika u Centar za osnovnu policijsku obuku, od čega devetoro polaznika za područje Policijske uprave Novi Pazar i 44 za područje Policijske uprave Prijepolje koje pokrivaju i Policijske stanice u Tutinu, Sjenici, Novoj Varoši i Priboju.

Takođe, konkursom je obuhvaćeno i 35 radnih mesta na pozicijama graničnih policajaca na području Prijepolja i Priboja.