Recept: Plave američke palačinke 1Foto: Miloš Tadić

Mesecima merkam ljubičasti batat po radnjama i nikako da završi u mojoj korpi.

Konačno sam prevagnuo i rešio da napravim ovaj preukusni recept.

Sastojci:

  • 400g pečenog batata
  • 150g ovsenog brašna
  • 450ml ovsenog mleka
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 8 urmi
  • 3 kašike kokosovog ulja
  • 1 laneno jaje
  • 150g grčkog jogurta
  • kora 1 limuna

Priprema:

400g pečenog batata je otprilike 600g sirovog.

Batat dobro operite i stavite u rernu da se peče u kori 30 min na 200 stepeni.

Za to vreme napravite laneno jaje.

Recept: Plave američke palačinke 2
Foto: Miloš Tadić

Laneno jaje je samleveni lan sa vodom.

Na 1 kašiku samlevenog lana stavite 3 kašike vode.

Izmešajte i stavite u frižider 15 min da se sjedini.

Pečeni batat ogulite dok je vruć, malo prohladite i stavite u blender.

Dodajte urme, koje ste prethodno potopili u vruću vodu, laneno jaje i ovseno mleko.

Sve dobro izblendajte i prebacite smesu u željenu posudu.

U smesu dodajte ovseno brašno, prašak za pecivo i otopljeno kokosovo ulje a zatim sve dobro izmešajte.

Na zagrejan tiganj, bez ulja jer ga ima u smesi, stavite jednu kašiku smese i formirajte željenu debljinu palačinke.

Pecite na srednjoj temperaturi 2-3 min sa obe strane da se lepo ispeče i u sredini.

Prelijte ih sa grčkim jogurtom u kombinaciji sa korom limuna i malo jagoda.

Verujte mi, savršena kombinacija!

Link do videa:

Ja sam Miloš Tadić i stojim iza Instagram profila @vecito.gladan.

Moje osnovno zanimanje je fotograf usmeren ka fotografisanju proizvoda i hrane.

Ljubav prema pripremanju hrane se javila još kada sam bio dete pa sam samim tim i završio srednju školu pod smerom kulinarski tehničar.

Nakon nje sam upisao fakultet, smer hotelijerstvo, međutim kada sam uspeo sebi da priznam da to nije za mene, napustio sam ga krajem 3. godine i krenuo da vijam svoje snove.

Večito gladan profil je moj ponos kroz koji mogu da komuniciram sa divnim ljudima i iskazujem svoju umetnost i kreativnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari