VREME JE DA SE UMRE: Devetogodišnjak koji je preživeo masakr u Teksasu govori o jezivoj poruci masovnog ubice! VIDEO
Foto: Brandon Bell / Getty images / Profimedia

tuga

VREME JE DA SE UMRE: Devetogodišnjak koji je preživeo masakr u Teksasu govori o jezivoj poruci masovnog ubice! VIDEO

Planeta -

Učenici koji su preživeli smrtonosnu pucnjavu u osnovnoj školi Rob u kojoj je u utorak ubijeno 19 učenika i dva nastavnika opisali su mučne trenutke nakon što je napadač ušao u školu.

Čens Agire, 9, učenik trećeg razreda škole u ​​Uvaldeu u Teksasu, rekao je da su se on i njegovi kolege sakrili u kafeteriji kada su čuli pucnjeve.

„Svi su bili uplašeni. Svi smo bili u panici jer nismo znali šta se zaista dešava“, rekao je on na nalogu koji je snimila amerilka tv stanica

Učenik je opisao da je video nešto kao da su „hiljade policajaca i graničnih patrola“ ušle u kafeteriju dok su se on i drugi skrivali iza bine u prostoriji. „Morali smo da napustimo školu“, rekao je.

U razgovoru za CBS , učenik četvrtog razreda koji je izgledao kao da je bio u učionici u kojoj su učenici ubijeni prisetio se da je ubica ušao u prostoriju i rekao: „Vreme je da se umre“.

Dečak nije identifikovan i NBC Nevs nije mogao da potvrdi njegov nalog.

„Kada sam čuo pucnjavu kroz vrata, rekao sam svom prijatelju da se sakrije ispod nečega da nas ne pronađe“, rekao je dečak KENSU. „Teško sam se krio. Rekao sam svom prijatelju da ne priča jer će nas čuti.”

Student je rekao da su se on i još četvorica sklonili ispod stola preko kojeg je bio stolnjak, što ih je možda sakrilo od pogleda strelca.

"Kada su policajci došli, policajac je rekao: 'Viči ako ti treba pomoć'", rekao je dečak, prema KENS-u. „I jedna od osoba u mom razredu je rekla: ’Upomoć‘. Momak je to čuo i ušao je i upucao je.”

Dodao je: „Policajac je upao u tu učionicu. Tip je pucao u policajca. I panduri su počeli da pucaju.”

Mladić je rekao da je, kada je pucnjava prestala, izašao ispod stola.

„Upravo sam otvorio zavesu. I samo sam ispružio ruku“, rekao je KENSU. „Izašao sam sa svojim prijateljem. Znao sam da je policija. Video sam oklop i štit.”

Učenik je zahvalio svojim učiteljicama Irmi Garsiji i Evi Mireles, koje su obe poginule u pucnjavi u školi, što su spasile živote učenika koji su preživeli.

„Bili su fini učitelji“, rekao je. „Otišli ​​su ispred mojih drugova iz razreda da pomognu. Da ih spasem."

Jedna učiteljica u školi, koja je govorila pod uslovom anonimnosti, opisala je svoje mučno iskustvo pokušavajući da uveri svoje učenike da će biti u redu dok su se skrivali u svojoj učionici.

Ona je rekla da su njeni učenici gledali Diznijev film tog jutra u sklopu proslave na kraju godine kada je zvuk pucnjave odjekivao hodnikom. Vikala je svojim učenicima da se sklone ispod svojih stolova dok je jurila da zaključa vrata učionice - trenutak za koji je rekla da je cela učionica spremna.

„Vežbali su za ovaj dan godinama“, rekao je učitelj, misleći na vežbe u slučaju pucnjave koje su postale norma u školama u SAD. „Znali su da ovo nije vežba. Znali smo da moramo da ćutimo ili ćemo se u suprotnom odati."

Policija je na kraju pomogla, a učenici su bili među onima koji su preživeli smrtonosnu pucnjavu.

„Naša deca ovo nisu zaslužila“, rekla je učiteljica. „Bila su voljena. Ne samo od strane njihovih porodica, već i njihove porodice u školi.”

Kurir.rs/NBC News

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track