Sport

0

Rolan Garos: Medvedev eliminisao Đerea u drugom kolu

Autor: Mira Popović

Izvor: Novi magazin

Rolan Garos: Medvedev eliminisao Đerea u drugom kolu

Izvor: Beta/AP/Jean-Francois Badias

Ruski teniser Danil Medvedev pobedio je danas u drugom kolu Rolan Garosa srpskog tenisera Lasla Đerea sa 3:0, po setovima 6:3; 6:4; 6:3, i plasirao se u treće kolo pariskog grend slema

Meč između drugog igrača sveta, Medvedeva i Đerea, koji zauzima 56. poziciju na ATP listi, trajao je dva sata i 35 minuta.   

U prvom setu obojica igrača ispoljili su dosta nervoze i pravili greške. Ključni trenutak u tom delu igre bio brejk koji je Medvedev napravio u šestom gemu za 4:2, posle čega je Laslu popustila koncentracija. Propustivši više prilika da Danilu oduzme servis, morao se zadovoljiti rezultatom u prvom setu od 3:6.

Drugi set doneo je veliku borbu. Na samom startu Đere je napravio brejk, ali mu je Medvedev odmah uzvratio da bi srpskom teniseru još jednom oduzeo servis u devetom gemu, za 5:4. Uspešan na svom servisu koji je usledio, Medvedev je poentirao na 6:4 i vođstvo u setovima od 2:0.

Najdramatičniji trenutak u trećem setu, pa i u čitavom meču, odigrao se u trećem gemu. Nakon što su na startu naizmenično napravili po jedan brejk, na servisu je bio Đere. Taj gem trajao je više od 15 minuta, protivnici su 11 puta izjednačavali poene, pre nego što je Medvedev najzad oduzeo Đereu servis i poveo sa 2:1. Medvedev je u tom, trćem setu napravio tri brejka, a odlučiujući je bio za 6:3 i za pobedu u meču od 3:0.

Đere je u prvom kolu savladao Rikardasa Berankisa, a Medvedev je bio bolji od Fakunda Baginsa.

Bio je to drugi duel Đerea i Medvedeva, a u prvom 2017. godine u Budimpešti slavio je Đere.

Protivnik Medvedea u narednom, trećem kolu biće srpski teniser Miomir Kecmanović, koji je danas u drugom kolu eliminisao Kazahtanca Aleksandra Bublika sa 3:1, po setovima 4:6, 7:5,6:2, 6:1.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR