Najnovije vesti
Vesti Hronika
"PITA ME TVOJ STARI KAKVI SI BIO, ŠTA SI HTEO..." Emotivna poruka prijatelja Mateja Periša: "To nam niko ne može oduzeti"

"PITA ME TVOJ STARI KAKVI SI BIO, ŠTA SI HTEO..." Emotivna poruka prijatelja Mateja Periša: "To nam niko ne može oduzeti"

Od tragično stradalog Splićanina Mateja Periša ljudi se i dalje opraštaju na društvenim mrežama, a jednu od najemotivnijih poruka na Fejsbuku je ostavio njegov drug.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Matej Periš Foto: Facebook
Matej Periš

- A gde si, sine? - Ovako bi počeo svaki naš razgovor kada bismo se videli i čuli. Doduše, ja sam bio sin razmetni, a ti izgubljeni, iako si sada zauvek pronađen. Otišao si u svom smeru, baš kao na ovoj slici gde gledamo svako u svom pravcu, bili na istoim brodu, kurisu i istoj talasnoj dužini. To nam ne može niko uzeti, kao ni onih 100 milja svaki dan, 100 izleta, 100 žena, ma svega 100, brate! Pita me tvoj stari prekjuče kakav si bio, šta si hteo... Evo, na svim poljima i planovima si išao 100 na sat, ali ništa manje i u osećanjima, prijateljstvu, skromnosti, neiskvarenosti... Ajde neću te puno "gratati", samo sam hteo reći da ću se moliti za tebe, a ti mi budi zagovornik gore da se sretnemo opet, pa da nadoknadimo kako samo mi znamo! Volim te, buraz - napisao je njegov prijatelj uz njihove fotografije.

Foto: Facebook

Matej je, podsetimo, nestao u noći između 30. i 31. decembra kod Beton hale u Beogradu, gde je došao iz Splita sa društvom da proslavi Novu godinu. Potraga za njim je trajala 139 dana, a onda je njegovo telo isplivalo na Adi Huji.

Pročitajte još

U ponedeljak je sahranjen u Splitu u krugu porodice i najužih prijatelja.