Zrenjaninski lutkari na festivalu Zip u Aleksincu osvojili četiri nagrade 1Foto: pozorište zrenjanin

Predstava „Dečak i mesec“ zrenjaninskog lutkarskog ansambla Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ pobednik je 5. Zimskog pozorišnog festivala za decu u Aleksincu.

Narodno pozorište „Toša Jovanović“ saopštilo je da je njihova predstava osvojila ukupno četiri nagrade, za najbolju predstavu u celini, najbolju režiju i scenografiju i nagradu za najbolju epizodnu ulogu koja je pripala glumici Nataši Milišić.

Festival je održan u periodu od 20. do 25. maja, u organizaciji Gradskog pozorišta „Teatar 91“. Odluke o nagradama jednoglasno je doneo žiri u sastavu Branislav Nedić, dramaturg, Ivana Nedeljković, glumica, i Cvetin Aničić, glumac-lutkar.

U obrazloženju nagrade za najbolju režiju i predstavu u celini koja je pripala Lutkarskom ansamblu Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ i rediteljki predstave „Dečak i mesec“ Vjeri Vidov, žiri je naveo da je reč o izuzetnim rediteljskim postupkom, maštovito i originalno, razvijajući likove i događaje, izvanredno uklapajući sve scenske elemente, rediteljka Vjera Vidov nas vodi kroz uzbudljivu priču o borbi dobra i zla, o značaju mašte i sanjarenja i davanju značaja zaboravljenim vrednostima“.

Odluku o nagradi za najbolju scenografiju dodeljenu scenografu i pozorišnom producentu Leu Vukeliću, žiri je obrazložio mišljenjem da „scenografija kroz samu predstavu raste i od prazne scene pojavljuje se bogata scenografija jednostavnosti, ali vrlo stilski tačna i precizna“, dodajući i da „istaknuta slikovnost i multifunkcionalnost scenskih elemenata ovu scenografiju čine vrednom nagrade“.

Glumici Lutkarskog ansambla Nataši Milišić je za ulogu Svrake i Glumice u predstavi „Dečak i mesec“ uručena nagrada za najbolju epizodnu ulogu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari