U ritmu kakav kod kuće nemaju 1Foto: FSS

U-17 fudbalska reprezentacija Srbije će se danas (16.30) boriti sa Danskom za polufinale Evropskog prvenstva. Sa pobedom i dva remija kadetska reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale, grupna faza je otvorena remijem protiv Belgije, zatim je savladana Turska (1:1), pre nego što je izboren bod protiv Španije koji je doneo drugo mesto u grupi.

Selektor kadeta Srbije Radovan Krivokapić smatra da je najbitnije pred četvrtfinale sa Danskom da se ekipa dobro regeneriše i oporavi od napornih 270 minuta fudbala.

„Problem je i činjenica da sve ove ekipe protiv kojih igramo imaju jača ligaška takmičenja i oni su već navikli na ritam koji nas je sačekao u Izraelu. Realno naši momci u domaćoj ligi imaju svega tri-četiri jače utakmice, tako da smo tu u hendikepu, ali na nama je ih spremimo za svaku narednu utakmicu“, rekao je Krivokapić.

Srbija je u trećem, odlučujućem kolu grupne faze, uprkos činjenici da je od 76. minuta gubila od Španije, sa igračem manje uspela da se domogne gola kojim je produžila učešće na kontinentalnoj smotri u Izraelu.

„Dobro smo izanalizirali utakmice koje su iza nas, videli gde smo grešili, gde smo bili dobri i na isti način spremaćemo se za četvrtfinale. Želimo više, želimo dalje, u fokusu je samo meč sa Danskom“, jasan je Krivokapić.

Verovalo se u taboru naše kadetske selekcije da će rival u borbi za polufinale biti Portugalija, ali su je Danci iznenadili pobedom 3:1.

„Sve reprezentacije koje su izborile plasman u četvrfinale imaju kvalitet i nisu slučajno u borbi za polufinale. Moram biti iskren i reći da smo svi očekivali Portugal u prvom meču nokaut faze. Gledao sam sa svojim stručnim štabom meč Portugal – Danska, mislili smo da će tako i biti, ali fudbal je ponovo režirao ono što ga čini najpopularnijim sportom. Bukvalno se u poslednjih pet minuta sve okrenulo i dobili smo Dansku za protivnika.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari