Hulijan Alvarez postigao šest golova protiv Alianza Lime 1Foto: EPA-EFE/Juan Ignacio Roncoroni

Hulijan Alvarez, napadač Mančester Sitija na pozajmici u River Plati, odneo je kući dve lopte nakon utakmice protiv peruanske Alianza Lime i pobede od 8:1.

Argentinski napadač postigao je šest golova u utakmici Kopa Libertadores koja se igrala u noći između srede i četvrtka po sredneevropskom vremenu i postao deo istorije River Plate, jer toliko golova niko nikad nije postigao u zvaničnoj utakmici slavnog kluba.

Da sve bude još značajnije, bila je to istorijska noć za River Platu, a Alvarez je postigao golove na dan kada je klub slavio 121. godinu postojanja.

Hulijan Alvarez je „ugasio svećice na slavljeničkoj torti“ i iskoristio priliku da pokaže da ima poseban njuh za golove i het-trikikove.

Takođe, poslao je na ovaj način poruku treneru „Građana“ Pepu Gvardioli, da na omalenog Argentinca može u narednoj sezoni ozbiljno da računa.

Alvarez, jedan od najvećih mladih talenata svetskog fudbala, potpisao je ugovor sa Mančester Sitijem poslednjeg dana poslednjeg zimskog prelaznog roka, a onda je pozajmljen River Plati do kraja sezone.

Na leto će se Argentinac pridružiti Sitiju, a Gvardiolin plan je da bude deo tima i važan „šraf“ u ekipi kao odlična alternativa u napadu Erlingu Halandu.

Ipak kako piše Marka, dolazak Halanda mogao bi da utiče na budućnost Argentinca i nije isključeno da bi mogao da ode na novu pozajmicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari